Antena 3 CNN Actualitate Livia Stanciu a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii

Livia Stanciu a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii

Livia Stanciu a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2018   •   23:23

Judecătorul CCR Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ, a fost dată afară, miercuri, de la Institutul Național al Magistraturii în urma deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului că nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.

Citește și: Dosar răsunător al DNA, făcut praf de justiție. Un primar cunoscut, 851 de zile de închisoare, deși era nevinovat

Mircia Gutău a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită.

Achitarea a venit în urma rejudecării dispuse după hotărârea CEDO care a stabilit că în recurs Gutău nu a avut parte de un proces echitabil.

Achitat la fond și apel, Mircia Gutău fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de un complet din care a făcut parte chiar fosta șefă a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

Citește și: Primarul care a făcut pușcărie nevinovat rupe tăcerea. Ce a fost nevoit să facă pentru a supraviețui după gratii

La câteva luni dupa această decizie controversată, Livia Stanciu a fost numită șefa Înaltei Curți de Casație sș Justiție de Traian Băsescu, fiind de notorietate în interiorul PDL rivalitatea politică dintre fostul președinte al României și Mircia Gutău.

"Tot timpul am considerat că sunt nevinovat, altfel nu aș fi făcut demersul la CEDO. După aceea am avut emoții când s-a aprobat revizuirea, după aceea judecarea pe fond. Am avut noroc de un complet care a cunoscut dosarul din fir în păr, fiecare virgulă din dosar o cunoștea. MI-am dat seama după întrebările pe care le punea, atât mie, cât și martorilor.

Citește și: Mircia Gutău, declarație-șoc despre Băsescu. Cum a planificat să-și elimine adversarii politici: "A spus: Voiculescu, la închisoare!"

Deci, e o bucurie enormă. Chiar dacă vine după 12 ani, chiar dacă am făcut închisoare la zi, chiar dacă am suferit extraordinar de mult. Este o întegire a reabilitării mele", a declarat Mircia Gutău, după achitare.

 

×
Subiecte în articol: livia stanciu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close