Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiță de șapte luni, din Bistrița-Năsăud, a murit din cauza gripei

O fetiță de șapte luni, din Bistrița-Năsăud, a murit din cauza gripei

O fetiță de șapte luni, din Bistrița, a murit din cauza gripei, a anunțat directorul DSP Bistrița-Năsăud.

O fetiță de șapte luni, din Bistrița-Năsăud, a murit din cauza gripei
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    25 Ian 2023   •   22:39

"În luna ianuarie 2023 am avut 4.823 de pacienți cu infecții acute a căilor respiratorii superioare – din care un deces; 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces; 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces", a anunţat Anca Andrițoiu, directorul DSP Bistrița- Năsăud, citată de Bistrițeanul

Conform acesteia, majoritatea deceselor s-au înregistrat la persoane peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni. Au existat însă şi trei excepții de vârstă.

Citeşte şi: 140.000 de cazuri de viroză săptămânal şi încă n-am atins vârful îmbolnăvirilor | Avertismentul doctorului Adrian Marinescu

"E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj.

La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni.

Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză", a explicat șefa DSP Bistrița- Năsăud.
 

×
Subiecte în articol: Bistriţa-Năsăud gripa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close