Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăr jandarm, înger păzitor pentru victimele unui accident în Dâmboviţa: "Totul s-a petrecut într-o secundă"

Tânăr jandarm, înger păzitor pentru victimele unui accident în Dâmboviţa: "Totul s-a petrecut într-o secundă"

Un jandarm, de 24 de ani, a devenit erou pentru două persoane rănite în urma unui accident, în Dâmbovița. A acordat răniților primul ajutor și a reușit să-i pună în siguranță până la sosirea echipajelor medicale.

Tânăr jandarm, înger păzitor pentru victimele unui accident în Dâmboviţa: "Totul s-a petrecut într-o secundă"
Sursa foto: Facebook, Jandarmeria Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2023   •   14:29

Marius Dan are 24 de ani și este de câteva luni jandarm. În această dimineaţă, aflându-se în drum spre serviciu, mașina din fața lui a părăsit partea carosabilă și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului.

Tânărul nu a stat pe gânduri şi imediat a sărit în ajutorul victimelor. 

"Cred că a vrut să evite un câine. Totul s-a petrecut într-o secundă. Am văzut când s-au răsturnat și am oprit imediat mașina.

Două femei erau în interior, foarte speriate, dar, din fericire, conștiente. Le-am spus că sunt jandarm și că le voi ajuta", a povestit Marius. 

Citeşte şi: Un jandarm, aflat în timpul liber, a salvat două persoane dintr-un accident produs pe Autostrada A1

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Până la sosirea echipajelor de prim ajutor, au oprit şi alţi participanţi la trafic, care au vrut să ajute. Împreună, le-au ajutat pe cele două femei să iasă din autoturism și au rămas cu acestea până la sosirea echipajelor medicale.

Povestea salvării celor două victime de către Marius a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. La doar o oră de la publicare, sute de persoane l-au felicitat pentru modul în care a intervenit. 

Citeşte şi: El este Bogdan, poliţistul care a salvat un copil de trei ani pe care l-a găsit în stare de inconștiență, în Cugir

"Un înger păzitor sau noroc? Poate ambele variante au făcut ca o clipă de neatenție să nu se transforme într-o tragedie, în această dimineață, în Dâmbovița, pe DJ 711 Bujoreanca-Comișani-Ulmi.

Colegul nostru, Marius, era în drum spre serviciu. Deodată, mașina din fața lui a părăsit partea carosabilă și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului

Felicitări, Marius, pentru spiritul civic de care ai dat dovadă!" , a scris Jandarmeria Română în postarea de pe Facebook. 

Un tânăr a mărturisit prinr-un comentariu la postare că, datorită intervenţiei prompte, mama lui a fost salvată.

"Da, a evitat un câine. Cred că varianta cu “un înger păzitor” este cea corectă. Vă mulțumim pentru curajul și profesionalismul cu care s-a acționat. Familia era pe cale sa se destrame. Mi-ați salvat mama!", a scris tânărul la postarea publicată de Jandarmerie.

Citeşte şi: Intervenție inedită a unui jandarm, prin care salvat viața unui bărbat la un pas să se arunce de pe pasarelă

Un înger păzitor sau noroc? Poate ambele variante au făcut ca o clipă de neatenție să nu se transforme într-o tragedie,...

Publicată de Jandarmeria Română pe Vineri, 19 mai 2023

Sergentul major Marius Dan are 24 de ani și este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Drăgășani, promoția 2023.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close