Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele măsuri după materialul difuzat de Antena 3 CNN într-o casă de copii din Giurgiu

Primele măsuri după materialul difuzat de Antena 3 CNN într-o casă de copii din Giurgiu

Ministrul Familiei ia primele măsuri după ce Antena 3 CNN a difuzat în exclusivitate situația halucinantă dintr-o casă de copii din Giurgiu.

de Raluca Măndoiu    |    28 Iul 2023   •   08:58

Natalia Intotero a trimis corpul de control pentru mai multe verificări. Centrul de tip familial a fost închis brusc sub pretextul că trebuie renovat.  

Minorele care locuiau acolo şi au fost implicate în mai multe scandaluri, au fost mutate urgent. O echipă Antena 3 CNN a descoperit că în casa respectivă, nerenovată, stau acum, în condiții inumane, mame cu copii mici.  

Iar Direcția de Asistență Socială şi Protecția Copilului Giurgiu știe demult ce are în ogradă. 

Încă de anul trecut, Casa pentru Copii  Ansaloni a ajuns în atenţia presei după mai multe incidente care au avut loc în spatele acestor garduri. Totul a culminat când o fată de 15 ani a rămas însărcinată. 

Şi nu a fost singurul scandal. Vecinii povestesc exasperaţi că minorele erau lăsate să iasă indiferent de oră din centru şi să se întâlnească cu băieţi. Lucru constatat şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului, în urma unui control făcut la începutul anului. 

Citește și: ”Era piele și os, era acoperită de muște! Poarta era închisă cu un lanț gros și un lacăt”. Ce au găsit anchetatorii la centrul groazei din Mureș

”Aş vrea să aducă copii mai liniștiți. Nu e după mine, dar la unu, două noaptea, veneau cu băieţi aici. Trebuia să ieşim, să le spunem să facă linişte”, povestesc vecinii. 

Surse din interiorul DGASPC au dezvăluit că situaţia era scăpată de sub control şi că nu este exclus ca minorii să fi folosit substanţe stupefiante. Cât despre condiţii, paturile erau murdare, iar pereții mâzgăliți cu cuvinte obscene. Un motiv tocmai bun pentru a se decide renovarea acestei case, dar si a unui alt centru. 

Mai exact, casa de tip familial Sfântul Ioan. Aceasta este închisă de la începutul acestei luni, la scurt timp după ce a izbucnit scandalul legat de situația groaznică din azilele pentru bătrâni.  

Însă nici urmă de vopsea, nici picior de muncitor. Clădirea nu pare să fie în renovare, aşa cum ar trebui. Și nici la Casa Ansaloni nu se lucrează. Pentru că nu erau condiţii optime de locuit, minorele de acolo au fost mutate temporar. Şocant, în locul lor au fost aduse mame cu bebeluşi, deşi condiţiile sunt aceleaşi. 

”Sunt cu familii, adică cu copii. Sunt fete cu copii. Da, se aud copii”, mai spun vecinii. 

Căutat de o echipă Antena 3 CNN, directorul DGASPC Giurgiu nu a fost de găsit la sediu. În schimb, una dintre consilierele sale ne-a lămurit că lucrările de renovare vor începe curând, dar nu se știe când, şi nu au nicio legătură cu controalele demarate de autorități în toată țara.

Întrebată de ce un centru închis pentru renovare este locuit acum de bebeluşi, consiliera ne-a asigurat că nu vor sta mult în acele condiții. E doar o măsură temporară.

În urma materialului difuzat în exclusivitate la News Hour With CNN, ministrul Familiei Natalia Intotero a trimis corpul de control mixt la casa de copii din Giurgiu atat de la minister cat si de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului. 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close