Antena 3 CNN Actualitate Locale Războiul din Ucraina lovește într-unul dintre județele României: navele și avioanele au ajuns să evite regiunea

Războiul din Ucraina lovește într-unul dintre județele României: navele și avioanele au ajuns să evite regiunea

Războiul din Ucraina este resimțit puternic în România.

de Cătălina Smereca    |    16 Apr 2024   •   09:55

Nicio navă de croazieră mai acostează în Tulcea, din cauza conflictului armat declanșat de Rusia în țara vecină.

Și companiile aeriene evită Tulcea: în prezent, sunt foarte puține curse care mai ajung pe Aeroportul Delta Dunării.

"Dacă anul trecut în porturile tulcene au ajuns 250 de nave de croazieră, iată că până la această dată niciun armator nu și-a anunțat intenția de a acosta în aceste porturi. Comandanții navelor preferă să meargă în portul din Brăila, spre exemplu, pentru a aduce turiști în Delta Dunării.

Această situație vine ca urmare a conflictului de la granița țării noastre, un conflict în urma căruia știm că mai multe drone au ajuns pe teritoriul României.

Mulți consideră Tulcea drept zonă cu risc, așa că încearcă să o evite pe cât posibil.

Afectați de această situație cei din domeniul turistic, între care organizatorii de excursii la mănăstirile din zonă, sau cei care organizează spectacole tradiționale pentru turiștii germani veniți să viziteze Delta Dunării.

Situația are consecințe și la nivelul transporturilor aeriene: companiile aeriene își fac mai multe calcule înainte de a anunța că au rute spre și dinspre Aeroportul Delta Dunării din Tulcea. Dat fiind faptul că regiunea a ajuns să fie considerată o zonă cu risc, asigurările plătite de companii sunt mult mai mari", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Smereca.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close