Antena 3 CNN Actualitate Locale Stațiunea de pe litoralul românesc care va avea 16 hectare de plajă nouă. Proiectul valorează peste 300 de milioane de lei

Stațiunea de pe litoralul românesc care va avea 16 hectare de plajă nouă. Proiectul valorează peste 300 de milioane de lei

O stațiune de pe litoralul românesc va avea 16 hectare de plajă nouă, în cadrul unui proiect de înnisipare, care se ridică la peste 300 de milioane de lei.

Stațiunea de pe litoralul românesc care va avea 16 hectare de plajă nouă. Proiectul valorează peste 300 de milioane de lei
Sursa foto: Getty Images | Kalina Ravutsova
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   20:47

Anul acesta, turiștii care au ales să vină în vacanță la Costineși nu s-au putut bucura pe deplin de plajă, deoarece, în mai multe zone, fâșiile de nisip au fost înghițite de valuri cu totul.

În acest context, stațiunea va intra într-un amplu proces de extindere a plajelor, după modelul celor din Mamaia și Eforie.

În plus, și faleza va fi reabilitată, multe pensiuni fiind în pericol de prăbușire odată cu malul.

Salvamarii spun că marea a avansat atât de mult încât construcțiile de pe mal au ajuns în apă.

Citește și: Un nou tip de infracţiuni cu automobile: O mașină închiriată a fost dezmembrată pentru a fi vândută bucată cu bucată

Cu toate acestea, proiectul de înnisipare va aduce și noi provocări, pentru că este posibil că relieful la malul mării sa se schimbe, iar curenții să se modifice.

"Sunt alte provocări, alte gropi, alte găuri față de ce știam, o să vedem ce va fi, este o provocare și pentru noi. De regulă avem foarte multe intervenții în Costinești pentru că noi aici suntem la mare deschisă.

Posibil că digurile care se vor construi să apere și să protejeze, mai ales că și acum sunt foarte puține zone unde se intră lin în apă”, a spus șeful salvamarilor, pentru Adevărul.

Pe lângă consolidarea falezei, stațiunea va avea 16 hectare de plajă nouă.

Proiectul are o valoare de peste 300 de milioane de lei și se întinde pe patru ani, potrivit adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: Costinesti extindere plajă faleza
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close