Antena 3 CNN Actualitate Localitatea din România în care a fost deschisă prima cafenea din istoria țării. Puțini știu asta

Localitatea din România în care a fost deschisă prima cafenea din istoria țării. Puțini știu asta

Puțini români știu care este locul în care a fost deschisă prima cafenea din România și ce naționalitate avea antreprenorul ei.

Localitatea din România în care a fost deschisă prima cafenea din istoria țării. Puțini știu asta
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    21 Ian 2024   •   10:00

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale românilor, iar băutul ei în oraș reprezintă un prilej de socializare fie între prieteni, fie în cadrul întâlnirilor de afaceri sau chiar romantice.

"Vrei să mergem la o cafea?". "Hai la cafea!", sunt expresii pe care majoritatea dintre noi le folosim atunci când vrem să ne întâlnim cu cineva drag. Cu toate acestea, puțini români știu care este orașul în care a fost deschisă prima cafenea din România și ce naționalitatea avea antreprenorul acesteia.

Citește și: Primul român din istorie care a băut cafea. Din ce țară a fost adusă pentru prima dată în România această băutură

Se pare că prima cafenea a fost deschisă în Bucureşti, undeva în jurul anului 1667. În locul unde astăzi găsim Banca Naţională a României. Un otoman din armata sultanului, cunoscut prin părţile locului drept Kara Hamie, îmbia românii la o cafea turcească.

Ulterior, românii au preluat ideea şi, mai târziu, undeva în timpul domniilor fanariote, în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, sursele istorice consemnează localul lui Gheorghe Cafegiul, poziţionat undeva în zona Batiştei. Mai târziu, cei care vizitau Occidentul au adus cu ei şi un alt tip de cafea – cea vieneză. La începutul secolului XX, Bucureştiul avea în jur de 140 de cafenele, potrivit playtech.ro.

×
Subiecte în articol: cafenea
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close