Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii explică măsurile de ajutor pentru mediul privat şi public: "Cetăţenii trebuie să ştie"

Ministrul Muncii explică măsurile de ajutor pentru mediul privat şi public: "Cetăţenii trebuie să ştie"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, promite că angajații din sistemul privat și din cel public vor fi sprijiniți în cazul în care valul 5 al pandemiei se acutizează și va fi nevoie de măsuri mai dure. Iată despre ce tip de ajutor este vorba.

Ministrul Muncii explică măsurile de ajutor pentru mediul privat şi public: "Cetăţenii trebuie să ştie"
de Claudia Popovici    |    04 Ian 2022   •   16:58

Potrivit ministrului Muncii, în cazul în care România va fi lovită de un eventual val 5 al pandemiei se va acorda posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat.

„Cetățenii trebuie să știe, mediul privat, angajatorii și angajații că ne dorim să prelungim aceste măsuri de sprijin pentru angajați și pentru angajatori, dar și pentru anumite categorii profesionale care lucrează în domenii în care se suspendă sau se limitează activitatea din cauza situației pandemice.

Vrem să prelungim aceste măsuri până la data de 31 martie 2022. Bineînțeles, dacă va fi nevoie vom discuta şi de o altă prelungire în funcție de situația pandemică din ţară.

Vorbim aici de acordarea indemnizației de șomaj tehnic și anume 75% din salariul mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2022 pentru angajații sau profesioniștii a căror activitate este suspendată sau limitată sau poate chiar interzisă oprită pe perioada stării de alertă.

O a doua măsură este vorba de instituirea posibilității de a beneficia de indemnizația pentru reducerea timpului de lucru. Aici vorbim de un cuantum de 41,5 % din câștigul salarial mediu brut", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii la Antena 3.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close