Ministerul de Interne angajează. Peste 5.000 de posturi scoase la concurs

de G.S.    |    06 Sep 2016   •   16:08
Ministerul de Interne angajează. Peste 5.000 de posturi scoase la concurs Foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, pe Facebook, că scoate la concurs peste 5.000 de posturi. Iată ce nevoi există în MAI, conform paginii oficiale:

“Având în vedere deficitul de personal de aproximativ 17.500 de funcții, în perioada următoare vom demara procedurile de scoatere la concurs a 5.416 de posturi.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române însă angajări se vor face și la Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI.

Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/subofițerilor.

De asemenea, 1.396 funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI.

Încă din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări și cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs.

Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI - promoția 2016.

În ultimele luni ritmul ieșirilor la pensie din sistem s-a menținut ridicat, ajungând până la 1.000 de angajați/lună. De la începutul anului, 8.026 de angajați și-au încetat raporturile de muncă.”

 

Parteneri
x close