Antena 3 CNN Actualitate Ministerul de Interne nu va mai angaja poliţişti din surse externe

Ministerul de Interne nu va mai angaja poliţişti din surse externe

Ministerul de Interne nu va mai angaja poliţişti din surse externe
Sursa foto: Foto: aradon.ro
de M.Z.    |    29 Mar 2012   •   19:26

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, în şedinţa de joi, limitarea recrutării poliţiştilor din sursă externă, informează un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

"Ministrul Gabriel Berca a prezentat o analiză a activităţii desfăşurate de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada 2007-2011, în domeniul gestionării resurselor umane. Cu acest prilej, s-a stabilit limitarea recrutării poliţiştilor şi cadrelor militare din sursă externă", menţionează sursa citată.

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei CSAT s-au mai stabilit identificarea soluţiilor optime în vederea încadrării personalului în funcţii corespunzătoare specializărilor, calificărilor şi competenţelor necesare fiecărui post, în concordanţă cu misiunile specifice structurilor componente ale MAI şi organizarea şi funcţionarea cursurilor de capacitate profesională ori a altor cursuri de carieră sau programe de formare profesională continuă pentru personalul din structurile de ordine şi siguranţă publică.

De asemenea, nu a fost ocolit nici subiectul asigurărilor premiselor necesare pentru încadrarea promoţiei 2011 şi reglementarea unui nou sistem de management al carierei.

Totodată, s-a stabilit ca la nivelul MAI să se realizeze o strategie, pe termen mediu şi lung (2020), astfel încât ieşirile şi încadrările în sistem să fie coroborate cu cifrele de şcolarizare pentru această perioadă, precizează comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a "neaveniţilor" - poliţiştii "angajaţi fără selecţie în 2006-2007".



×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close