Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării Naţionale, acuzații grave la adresa Rusiei: „Sunt acţiuni de provocare în Marea Neagră”

Ministrul Apărării Naţionale, acuzații grave la adresa Rusiei: „Sunt acţiuni de provocare în Marea Neagră”

Ministrul Apărării Naţionale, acuzații grave la adresa Rusiei: „Sunt acţiuni de provocare în Marea Neagră”
16 Sep 2018   •   16:16

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a reluat, duminică, acuzaţiile la adresa Federaţiei Ruse conform cărora are "acţiuni de provocare" în Marea Neagră, prin manevrele militare desfăşurate, adăugând că este "modalitatea Federaţiei Ruse de a arăta că reprezintă o forţă şi că poate reprezenta oricând o ameninţare".

Prezent la un eveniment comemorativ desfăşurat la Arad, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a fost întrebat de jurnalişti despre avioanele ruseşti care se apropie tot mai des de spaţiul aerian românesc de la Marea Neagră.

Fifor a acuzat, la fel ca în alte ocazii, că este vorba de "acţiuni de provocare ale Federaţiei Ruse".

"Vedem că şi zilele acestea s-a desfăşurat un exerciţiu militar uriaş, este modalitatea Federaţiei Ruse de a arăta că reprezintă o forţă şi că poate reprezenta oricând o ameninţare. Noi spunem că, de la ocuprea ilegală a peninsulei Crimeea, Federaţia Rusă practic se învecinează cu noi, dar lucrul acesta, desigur, nu ne ridică o problemă. Noi, ca ţară membră NATO, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianţei".

Întrebat dacă se impun măsuri suplimentare pentru apărarea spaţiului aerian, ministrul a spus că "nu este cazul de aşa ceva".

Fifor a participat, la Arad, la manifestări prilejuite de comemorarea a 74 ani de la luptele duse de către Detaşamentul Păuliş pentru apărarea defileului Mureşului, scrie News.ro.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close