Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Digitalizării, despre decizia în privința aplicației TikTok: "Am alergie la cuvântul a interzice ceva omului"

Ministrul Digitalizării, despre decizia în privința aplicației TikTok: "Am alergie la cuvântul a interzice ceva omului"

În curând se va lua o decizie cu privire la interzicerea aplicației TikTok pe dispozitivele oficiale ale guvernanților. Sebastian Burduja, Ministrul Digitalizării, a făcut câteva declarații referitoare la acest subiect.

Ministrul Digitalizării, despre decizia în privința aplicației TikTok: "Am alergie la cuvântul a interzice ceva omului"
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Dani Amariei
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2023   •   22:57

În urma ridicării problemei aplicației TikTok la nivel european și interzicerii acesteia pentru angajații guvernamentali în mai multe țări din blocul comunitar, se așteaptă o decizie referitoare la România.

Potrivit Ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, o decizie "clară și fermă" este așteptată în următoarea săptămână.

Decizia va fi aplicabilă în special angajaților guvernamentali și se va referi doar la interzicerea instalării aplicației pe dispozitivele de serviciu.

Utilizarea acesteia pe dispozitivele personale nu va fi interzisă.

Citește și: "E timpul să aflu ce face aeroportul cu bagajul meu" | Un tânăr a atașat o cameră video de bagajul său și a postat filmarea pe TikTok 

"Miercurea viitoare se întrunește acest consiliu pentru securitate cibernetică. El se întrunește periodic, e convocat la nivelul președinției.

Am adunat feedback de la instituțiile din arcul de securitate cibernetică și vom prezenta concluziile ministerului nostru.

O să aflați de miercuri încolo, dar e o decizie care se va lua în curând.

Într-o săptămână, o săptămână și jumătate ne putem aștepta la o decizie clară și fermă în acest sens”, a spus Burduja, la Interviurile Digi24.

Așadar, ministrul a dat asigurări că, pe telefoanele personale, fiecare cetățean va fi liber să instaleze aplicațiile dorite.

"Nu cred că se poate pune problema de a interzice la nivelul cetățeanului de rând descărcarea unei aplicații. 

Ca liberal, am alergie la cuvântul a interzice ceva omului dacă își dorește acest lucru.

Asta nu înseamnă că nu vom desfășura un proces de informare a românilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun.

Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a adăugat Sebastian Burduja.

El a recunoscut, de asemenea, că are cont de TikTok, dar instalat strict pe dispozitivul personal și gestionat de un membru al echipei sale de comunicare.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close