Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei, prima reacţie în cazul elevului abuzat într-o şcoală din Bucureşti: "Nu am fost notificaţi. Am aflat din presă"

Ministrul Educaţiei, prima reacţie în cazul elevului abuzat într-o şcoală din Bucureşti: "Nu am fost notificaţi. Am aflat din presă"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a avut o primă reacţie în cazul elevului abuzat într-o şcoală din Bucureşti.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   12:20

Ligia Deca a anunţat că a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației atât la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, cât şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Trebuie să avem o toleranţă zero pentru violenţa în şcoli, asta înseamnă că una dintre principalele misiuni ale conducerii şcolii este asigurarea unui climat de siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice.

Imediat ce am fost ntificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care a avut un control la faţa locului. Ne-a remis un raport în această dimineaţă.

În plus, am decis ca, începând de astăzi, să trimit Corpul de Control al Ministerului Educaţiei pentru a avea şi un punct de vedre suplimentar obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

"Acel raport citează din documentele care s-au aflat la dispoziţia echipei. A fost un raport întocmit rapid, tocmai pentru a avea un prim răspuns. Există o serie întreagă de constatări care ţin de neinformarea unor entităţi care trebuiau informate despre aceste cazuri, de exemplu consiliul de administraţie al şcolii sau comisia care ar trebui să vizeze cazurile de violenţă", a mai spus Ligia Deca.

"Am aflat din presă despre acest subiect"

Ligia Deca a mai precizat că Ministerul Educaţiei nu a fost notificat de cazul elevului abuzat.

"Ministerul Educaţiei nu a fost notificat de şcoală au de inspectorat. Am aflat din presă despre acest subiect. (...)

Vrem să vedem nu numai ce s-a întâmplat în şcoală, dar şi ce s-a întâmplat din punct de vedere al comunicării şcolii cu alte entităţi care trebuie să fie responsabile, fie că este vorba despre şcoală, fie că este vorba despre poliţie, fie că este vorba despre DGASPC sau alte entităţi", a mai precizat ministrul Educaţiei.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close