Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Ministrul Justiţiei minte cum respiră. Încă o minciună dovedită a Ralucăi Prună

Sinteza zilei: Ministrul Justiţiei minte cum respiră. Încă o minciună dovedită a Ralucăi Prună

Sinteza zilei: Ministrul Justiţiei minte cum respiră. Încă o minciună dovedită a Ralucăi Prună
11 Oct 2016   •   22:13

Raluca Prună, ministrul Justiției, a scris pe Facebook, în 21 septembrie, că în România există 60 de persoane care au pensii mai mari de un miliard de lei vechi pe lună.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, scria in contextul grevei magistratilor: "As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuți in avocatura - never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)".

Intrebata de hotnews.ro cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: "Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii."

Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a spus în ediţia de marţi a emisiunii ''Sinteza Zilei'', că informaţia Ralucăi Prună legată de pensiile magistraţilor este total neadevărată:

''Nu există astfel de pensii. Şi vreau să vă spun că nu este prima oară când un ministru din Guvernul Cioloş vine şi declară inepţii. Să ne aducem aminte că a fost o încercare şi a domnului Pâslaru în ideea de a reduce indemnizaţiile pentru mame care tocmai crescuseră când a spus vai, sunt nişte mămici care au indemnizaţii care ajung la nu ştiu câte zeci de mii. Acum, se revine pe aceeaşi temă şi se spune că sunt 60 de magistraţi care au aceste venituri. Nu există! De altfel, cred ca era un lucru elementar pentru un ministru al Justiţiei să cunoască legislaţia. Dar, cum ei tratează oamenii doar ca pe nişte numere este firesc să nu aibă habar şi să nu o intereseze. Măcar un lucru elementar putea să ştie: ca nicio pensie a unui magistrat nu poate depăşi salariul pe care l-a avut'', a spus Rovana Plumb.

De altfel, şi oficiali ai Casei de Pensii din Romania o contrazic pe Raluca Prună. Aceştia au declarat pentru Pro TV ca cea mai mare pensie a unui fost magistrat de la noi se ridica la aproape 41.000 de lei.

Aceasta este a doua minciună dovedită a ministrului Raluca Prună, după cea de la CEDO, aşa cum a arătat Mihai Gâdea la ''Sinteza Zilei''. Telespectatorii au fost invitaţi să voteze pe tot parcursul emisiunii dacă ministrul mincinos ar trebui să fie exclus din Guvern.

La doar câteva minute după lansarea sondajului, 97,8% dintre cei care au votat pe Facebook.com/Sinteza zilei erau de părere că Raluca Prună ar trebui demisă de urgenţă.

La finalul emisiunii, Mihai Gâdea a prezentat datele finale ale sondajului privind demiterea ministrului Justiției Raluca Prună după minciuna sa de la CEDO, subliniind faptul că aproape 8000 de telespectatori și-au exprimat votul.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Raluca Prună
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close