Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: "Astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului"

Ministrul Mediului: "Astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului"

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat că în momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării noastre în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Ministrul Mediului: "Astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Silvia Preda    |    21 Mar 2022   •   16:48

"Din păcate, riscul poluării atmosferei şi aerului, mai ales pe teritoriul Ucrainei, este unul iminent, este foarte mare, datorită bombardamentelor care au loc acolo. A existat o evaluare a Poloniei, evaluarea noastră, făcută împreună cu specialiştii Comisiei Europene şi cu colegii specialiştii din Ucraina, astăzi arată că nu există niciun pericol care să se îndrepte spre România.

Avem staţii de monitorizare 24 de ore din 24, valorile sunt normale şi valorile care cresc în anumite perioade în primul rând se datorează traficului şi condiţiilor meteo de imersiune termică. În momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului", a declarat ministrul Mediului.

Ministerul Mediului analizează şi face prognoze, împreună cu Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM), şi în fiecare dimineaţă situaţia este evaluată.

"Din rapoartele pe care le avem de azi dimineaţă, în continuare reiese această certitudine. Astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului", a precizat ministrul Mediului.

Alertă în Marea Neagră! Mine cu risc de explozie ar putea ajunge pe teritoriul României și al Bulgariei

 

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna ministrul Mediului bombe
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close