Antena 3 CNN Actualitate Mitingul de susţinere a primarului Antonie Solomon, considerat ilegal

Mitingul de susţinere a primarului Antonie Solomon, considerat ilegal

Mitingul de susţinere a primarului Antonie Solomon, considerat ilegal
08 Mar 2010   •   17:52

Manifestaţia de susţinere a primarului Antonie Solomon, organizată pe 3 martie de angajaţii primăriei din Craiova împreună cu mai mulţi membri PDL, a fost ilegală, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia (APD) într-un comunicat de presă. Potrivit acestora, mitingul contravine prevederilor din Statutul funcţionarilor publici, precum şi dispoziţiilor emise anterior de municipalitatea din Craiova.

"Prin Legea 188 din 1999 privind Statutul funcţionarilor publici, consolidată în 2009, se stipulează că principiile care stau la baza exercitării funcţiei publice sunt: legalitate, imparţialitate şi obiectivitate. (...) În acelaşi timp, Instituţa Primarului Municipiului Craiova a emis două dispoziţii prin care se stabilesc ca locuri obligatorii pentru desfăşurarea oricăror manifestări publice în municipiul Craiova: velodromul din Parcul Nicolae Romanescu, curtea interioară a Primăriei Municipiului Craiova, esplanada Parcului Lunca Jiului şi Platoul Teatrului National Marin Sorescu din Craiova. Astfel, considerăm că manifestaţia la care au participat salariaţii Primăriei Municipiului Craiova în data de 3 martie 2010 a încălcat atât legislaţia în vigoare, cât şi dispoziţiile mai sus mentionate", se precizează într-un comunicat al APD, citat de Mediafax.

Organizaţia susţine aplicarea prezumţiei de nevinovăţie, însă susţine că orice formă de presiune asupra justiţiei reprezintă "un rezultat al politizării funcţionarilor publici".


Imagini de la mitingul din 3 martie, surprinse de un utilizator VideoNews


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pe 3 martie, fiind acuzat de luare de mită, fals şi uz de fals. În aceeaşi zi, angajaţii primăriei din Craiova, împreună cu mai mulţi membri PDL, au ieşit în centrul oraşului, în semn de protest faţă de decizia Tribunalului. Aproximativ 500 de oameni s-au adunat la manifestaţie.

Subalternii şi colegii de partid îl cred nevinovat pe Solomon şi ameninţau că vor organiza proteste în fiecare zi, până când Solomon va fi pus în libertate.

Curtea de Apel Piteşti a decis, miercuri, ca primarul Antonie Solomon să fie cercetat în arest.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close