Antena 3 CNN Actualitate Nouă persoane aduse la audieri pentru evaziune de peste 7 milioane de euro

Nouă persoane aduse la audieri pentru evaziune de peste 7 milioane de euro

Nouă persoane aduse la audieri pentru evaziune de peste 7 milioane de euro
24 Mar 2015   •   18:37

Nouă persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi patru judeţe. Acestea sunt audiate într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste şapte milioane de euro. Surse judiciare au declarat că, până în prezent, nouă persoane suspectate în dosarul de evaziune fiscală au fost ridicate şi duse la sediul Poliţiei Bihor.
De asemenea, poliţiştii care au descins la sediile firmelor suspectate au ridicat documente contabile. Sursele susţin că anchetatorii suspectează că persoanele implicate în acest caz au simulat achiziţii de produse electronice, telefoane mobile prin intermediul unor firme, dar în realitate produsele erau vândute şi facturate direct către beneficiarul final, introducerea în circuitul comercial "a firmelor de tip bidon" fiind doar formală, cu scopul de a acumula în sarcina acestora din urmă plata taxei pe valoare adăugată colectate.

În total, prin acest mecanism, s-ar fi făcut achiziţii de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţii fiscale de ?apte milioane de euro. "Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 16 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai 18 societăţi comerciale, ar fi format un circuit infracţional evazionist, pentru eludarea obligaţiilor fiscale, în care ar fi fost angrenate societăţile comerciale controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse", se arăta în comunicat.
Reprezentanţii celor 18 firme ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a unor produse electronice, în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi TVA. 

×
Subiecte în articol: audieri perchezitii frauda evaziune prejudiciu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close