Antena 3 CNN Actualitate O femeie a sunat la 112 să ceară ajutor, dar a trimis salvatorii la o adresă greşită. Pompierii, aproape să spargă altă uşă

O femeie a sunat la 112 să ceară ajutor, dar a trimis salvatorii la o adresă greşită. Pompierii, aproape să spargă altă uşă

Femeia în vârstă de 30 de ani a sunat la 112 pe motiv că are dureri în piept, dar a indicat dispeceratului o adresă greșită. Ajunși la locația dată, medicii de pe ambulanţă au constatat că uşa este încuiată și femeia nu mai răspunde la telefon. Aşa că ambulanţierii au solicitat intervenţia pompierilor pentru a sparge uşa.

O femeie a sunat la 112 să ceară ajutor, dar a trimis salvatorii la o adresă greşită. Pompierii, aproape să spargă altă uşă
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2020   •   19:30

Femeia de 30 de ani, din Pitești, a sunat la 112 acuzând dureri în piept. Urmare a discuției cu dispeceratul, ea a furnizat, din greşeală o adresă eronată.

Un echipaj de la Ambulanţă a fost trimis la adresa indicată, unde s-a constat ca ușa este închisă și solicitanta nu mai răspunde la telefon. Conform procedurilor, ambulanțierii au cerut ajutorul pompierilor care au intervenit cu o autospecială de intervenție pentru a debloca ușa.

Între timp, lucrurile s-au lămurit. “Pompierii nu au mai intevenit, apelanta a greșit adresa.”, precizază ISU Argeș. Autoritățile fac apel la cetățeni să apeleze 112 numai dacă au o urgență reală.

Dacă din greșeală se apelează 112 nu închideți telefonul decât după ce aveți acordul dispecerului. Orice apel, chiar dacă este efectuat din greșeală este verificat și asta înseamnă timp. 


Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amenzi de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

×
Subiecte în articol: 112
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close