Antena 3 CNN Actualitate O nouă anchetă la Iași: Alte dezvăluiri despre activitatea primarului Mihai Chirica

O nouă anchetă la Iași: Alte dezvăluiri despre activitatea primarului Mihai Chirica

O nouă anchetă la Iași: Alte dezvăluiri despre activitatea primarului Mihai Chirica
de M.Z.    |    02 Iun 2016   •   15:36

Mihai Gâdea a prezentat miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, o anchetă despre activitatea primarului de la Iași, Mihai Chirica.

Edilul Mihai Chirica are un CV falsificat, astfel că a putut dirija fonduri europene și a dat lucrări de zeci de milioane firmei CONEST.

Potrivit dezvăluirilor, este vorba despre o neconcordanță gravă în CV-ul lui Mihai Chirica. El are de dat răspunsuri și în ce privește studiile absolvite, calificările, dar și portofoliul profesional.

Concret, în CV-ul său, Mihai Chirica susține că este diriginte de șantier în rețele edilitare. În registrul diriginților de șantier, autorizați de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), Chirica figurează din 2010 cu această autorizație. 

Problema apare când verificăm cadrul legal. Astfel, ordinul inspectorului general al ISC prevede expres procedura de autorizare a diriginților de șantier, care ar trebui să aibă studii în inginerie civilă. Totuși, Mihai Chirica are studii în inginerie geologică și geofizică, deci nu s-ar califica pentru obținerea autorizării de diriginte de șantier, în domeniul construcțiilor edilitare și de gospodărie comunală.

Totuși, el a fost manager de proiecte, pentru două proiecte mari, cu finanțare europeană la Iași. Este vorba de proiecte în valoare de 69 și, respectiv, 50 de milioane de lei, care au făcut obiectul mai multor dezvăluiri, mai ales din cauza relației lui Chirica cu firma CONEST și iubita primarului, angajată la firma cu pricina.

Întreaga anchetă prezentată la Antena 3, în videoul de mai sus.

Citiți și Cumetrii penale la Iași. Apropiații primarului Chirica monopolizează transportul public

Anchetă bombă! Conflict de interese și amor penal la Iași

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close