Antena 3 CNN Actualitate Orban, despre măsurile de susținere economică: Vom plăti 35 - 41,5% din salariul persoanelor reangajate

Orban, despre măsurile de susținere economică: Vom plăti 35 - 41,5% din salariul persoanelor reangajate

Premierul Ludovic Orban a afirmat luni seară că Guvernul va plăti între 35 - 41,5% din salariul persoanelor reangajate, ca o măsură de susţinere a angajaţilor aflați în şomaj tehnic și a companiilor. El a menţionat că șomajul tehnic a fost plătit pentru peste 570.000 de angajaţi, înregistrați în prima lună de la izbucnirea pandemiei.

Orban, despre măsurile de susținere economică: Vom plăti 35 - 41,5% din salariul persoanelor reangajate
04 Mai 2020   •   21:22

„Vom genera mai multe tipuri de măsuri active pentru susţinerea angajaţilor: vom trece de la şomaj tehnic la o măsură activă - pentru orice persoană reangajată vom participa la susţinerea plăţii salariului cu un procent între 35-41,5% din salariu. De asemenea, vom sprijini companiile să angajeze oameni care azi nu au loc de muncă. Aceste măsuri vor varia, de exemplu, vom mări alocarea pentru persoane de peste 50 de ani. Vom pune condiţii companiilor să angajeze persoanele care au parcurs procesul de training sau de ucenicie.”, a declarat premierul.

Premierul susține că investițiile vor constitui baza creşterii economice, de aceea sprijină toate companiile. 

Ludovic Orban a declarat că va fi creat un mecanism asemănător IMM Invest şi pentru companiile mari. 

„Ne gândim la construcţia unui fond de investiţii - avem un model care a funcţionat, cel făcut de polonezi, care a permis achiziţia de acţiuni de către sectorul privat. Îl gândim ca instrument de dezvoltare pentru unele domenii cu potenţial. (...) Vrem să creştem masiv investiţiile publice pe toate tipurile de infrastructură: de transport, energetică, de sănătate, şcolară, de comunicaţii, agricultură/irigaţii. Toate vor face obiectul unor planuri de investiţii.”, a declarat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a susținut că, față de previziunile unor analiști privind căderea economică, lucrurile stau mai bine decât se aștepta executivul.

×
Subiecte în articol: somaj tehnic angajati masuri Ludovic Orban
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close