Antena 3 CNN Actualitate Patru administratori de societăţi comerciale, suspectaţi de comercializare de produse contrafăcute

Patru administratori de societăţi comerciale, suspectaţi de comercializare de produse contrafăcute

Patru administratori de societăţi comerciale, suspectaţi de comercializare de produse contrafăcute
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Noi 2012   •   10:46

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor - IGPR suspectează patru administratori de societăţi comerciale, cu puncte de lucru în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ilfov, de punere în circulaţie de produse contrafăcute, concurenţă neloială şi evaziune fiscală.
   
'În urma verificărilor efectuate vineri la societăţi comerciale cu puncte de lucru în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, au fost indisponibilizate peste 400.000 de pachete de seminţe de floarea soarelui, în valoare de peste 100.000 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.    Ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - IGPR, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Prahova şi Ilfov, au acţionat ieri, 2 noiembrie, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în contrafacere şi comercializare de produse contrafăcute', se arată într-un comunicat al IGPR remis agenţiei Agerpres.
   
Potrivit sursei citate, au fost verificate sediile sociale şi punctele de lucru a cinci societăţi comerciale, care deţin nouă depozite, pentru stabilirea originii reale a mărfurilor comercializate şi verificarea documentelor financiar-contabile.
   
Societăţile comerciale în cauză desfăşoară activităţi de achiziţie intracomunitară, sortare, ambalare, depozitare şi comercializare pe teritoriul Romaniei de mărfuri alimentare susceptibile a fi contrafăcute, purtând în mod nelegal o marcă cunoscută, se arată în comunicat.
   
'În urma verificărilor efectuate au fost identificate şi indisponibilizate peste 400.000 de pachete de seminţe de floarea soarelui, având caracteristicile unor produse contrafăcute şi a căror valoare de piaţă este de peste 100.000 euro.   

Seminţele proveneau de la societăţile vizate, poliţiştii stabilind că reprezentanţii firmelor în cauză au achiziţionat, fără documente legale, produse agricole, pe care le-au ambalat sub denumirea unor mărci consacrate, depozitat şi comercializat, la jumătate din preţul produsului original, pe teritoriul României', informează IGPR.
   
Prin activitatea infracţională desfăşurată de către societăţile în cauză au fost prejudiciaţi titularii de drepturi de proprietate intelectuală şi bugetul de stat consolidat.
   
'Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR continuă cercetările faţă de patru suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de produse contrafăcute, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 lit. b din Legea 84/1998, concurenţă neloială, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 din Legea 11/1991 şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005', se mai arată în comunicatul citat.
   
La acţiune au participat şi comisari ai Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

×
Subiecte în articol: comercializare IGPR marca seminte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close