Antena 3 CNN Actualitate Percheziții de amploare în București și alte 5 județe! Prejudiciul este de câteva milioane de euro

Percheziții de amploare în București și alte 5 județe! Prejudiciul este de câteva milioane de euro

Zeci de percheziții au loc, luni dimineața, în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița. Perchezițiile vizează suspecți care furau din camioane, în mers. Prejudiciul ajunge la câteva milioane de euro.

Percheziții de amploare în București și alte 5 județe! Prejudiciul este de câteva milioane de euro
Sursa foto: Antena3
09 Mar 2020   •   08:05

În această dimineață, procurorii DIICOT - Structura Centrală și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Poliției Capitalei pun în executare 73 de mandate de percheziție domiciliară în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane 'TIR aflate în mers", fapte săvârșite atât în România, cât și pe teritoriul altor state membre ale UE.

În baza activităților de cooperare, la acțiune participă si ofițeri de poliție judiciară din cadrul Directiei de Investigații Criminale din Poliția Română, reprezentanți ai Europol, precum și anchetatori francezi și olandezi.

Prejudiciul în această cauză se ridică la câteva milioane de euro, urmând a fi stabilit cu exactitate la finalul cercetărilor.

În acțiune sunt implicați peste 700 de polițiști și jandarmi.

Procurorii DIICOT precizează că 18 dintre percheziții au loc în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane aflate în mers.

 

 


 


 


 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close