Antena 3 CNN Actualitate Persoană cu handicap, ținută închisă cu gratii de o familie din Tureac pentru banii de indemnizație

Persoană cu handicap, ținută închisă cu gratii de o familie din Tureac pentru banii de indemnizație

O persoană cu handicap a fost salvată de polițiști, în timpul unor percheziții în satul Tureac din Bistrița-Năsăud, după ce a fost ținută închisă cu gratii de o familie care îi încasa lună de lună banii de idemnizație.

Persoană cu handicap, ținută închisă cu gratii de o familie din Tureac pentru banii de indemnizație
Sursa foto: Poliția Română
09 Mai 2020   •   20:29

Pe 6 mai 2020, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat trei percheziții domiciliare, toate în localitatea Tureac.

"Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locuințe, polițiștii au găsit o persoană cu handicap grav, care era ținută închisă. Aceasta era încredințată spre îngrijire unei femei în vârstă de 44 de ani, din localitatea Tureac care, împreună cu soțul ei în vârstă de 45 de ani, profitând de imposibilitatea de a se apăra, ar fi ținut-o închisă, într-o anexă a locuinței, în condiții necorespunzătoare, punându-i sănătatea în pericol.

Imediat, au fost sesizate autoritățile abilitate să dispună măsurile necesare pentru protecția acestei persoane", se arată într-un comunicat al Poliției.

De asemenea, polițiștii au descoperit că întreaga familie, respectiv soț, soție și fiu, se ocupa cu comiterea de infracțiuni.

Persoană cu handicap ținută închisă de o familie din Tureac

"Din cercetările efectuate a mai reieșit faptul că, bărbatul de 45 de ani ar deținut, fără drept, o armă letală, cu destinația vânătoare. Totodată, fiul acestora, în vârstă de 19 ani, ar fi condus, în repetate rânduri, pe drumurile publice, un autoturism fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Tot cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au descoperit 250 grame de substanță periculoasă care a devenit deșeu după expirare și trebuia eliminat de către deținători, 1 tub cartuș calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, 45 de litri de alcool, o instalație artizanală de fabricat alcool, înscrisuri și alte obiecte cu valoare probatorie. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoana cu handicap era ținută închisă, cu gratii la geam, în Tureac

În cauză au fost reținute pentru 24 de ore trei persoane care ulterior au fost prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud", se mai arată în informarea Poliției.

Instanța de judecată a decis ca fiul de 19 ani să fie plasat sub control judiciar, în timp ce mama a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost singurul care a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Bistriţa-Năsăud Tureac
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close