Antena 3 Actualitate Ponta aşteaptă de la minister şi Colegiul Medicilor soluţii posibile pentru problemele medicilor

Ponta aşteaptă de la minister şi Colegiul Medicilor soluţii posibile pentru problemele medicilor

de S.T.    |    20 Iun 2013   •   22:54
Ponta aşteaptă de la minister şi Colegiul Medicilor soluţii posibile pentru problemele medicilor
Sursa foto: Foto: Antena 3

Premierul Ponta afirmă că aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor soluţii posibile pentru rezolvarea problemei medicilor, arătând că este nevoie de măsuri sustenabile pe termen lung care să nu afecteze creşterea economică, nu de decizii ca în cazul dublării salariilor la profesori.
   
"Am foarte mare încredere că dialogul între ministrul Nicolăescu, Arafat şi Astărăstoae va identifica toate acele soluţii care sunt posibile. Lucrurile care nu sunt posibile....dar există toată bună-voinţa, toată înţelegerea asupra gravităţii fenomenului", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, surprins de anunţul privind protestele medicilor
   
El a adăugat că orice soluţie bugetară trebuie discutată în Guvern, dar cu păstrarea trendului de creştere economică şi venituri suplimentare la buget prin reorganizarea ANAF, astfel încât măsurile să fie sustenabile pe termen lung.
   
"Amintesc că împreună, cred că am fost toţi, când am votat dublarea salariilor pentru profesori şi după aia tot toţi nu am ştiut cum să facem că nu puteam să le dăm", a arătat Ponta.

Nicolăescu, despre protestele medicilor: O presiune asupra autorităţilor ca să grăbească adoptarea politică a unor proiecte de lege
   
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, miercuri, că medicii şi restul personalului din sistemul sanitar ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din sănătate în România, Astărăstoae spunând că vorbeşte în numele tuturor organizaţiilor profesionale din sistem.

Citeşte şi:

Preşedintele Camerei Federative a Medicilor: S-a înţeles greşit. Nu începe greva de la 1 iulie
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close