Antena 3 CNN Actualitate Povestea pompierului cu mâinile arse la explozia de la Crevedia | Cătălin Predoiu: "Mi-au dat lacrimile"

Povestea pompierului cu mâinile arse la explozia de la Crevedia | Cătălin Predoiu: "Mi-au dat lacrimile"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a relatat povestea din spatele imaginii devenită virală cu un pompier rănit la explozia de la Crevedia.

Povestea pompierului cu mâinile arse la explozia de la Crevedia | Cătălin Predoiu: "Mi-au dat lacrimile"
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2023   •   21:29

Reamintim că, două persoane au murit, iar 56 de pompieri au fost răniţi în urma exploziilor în lanț de la staţia GPL de la Crevedia.

Printre cei răniţi s-a aflat şi un pompier a cărui imagine cu capul plecat şi mâinile arse bandajate a devenit virală, la scurt timp după deflagrație.

Legat de acest pompier, ministru de Interne, Cătălin Predoiu, a precizat că a fost în vizită la el la spital de unde a aflat cum s-a întâmplat totul.

Mai exact, ministrul l-a întrebat pe pompier dacă avea mânuși şi de ce nu le-a purtat în momentul intervenției la incendiu.

Potrivit acestuia pompierul i-ar fi confirmat că avea mânuși însă le-ar fi dat jos pentru a se răcori puţin moment în care ar fi fost surprins de suflul celei de-a doua explozii când şi-a protejat instinctiv faţa. 

Citeşte şi: Bilanţul şi starea victimelor după exploziile în lanţ de la Crevedia

Citeşte şi: "Am simţit suflul puternic. Parcă a venit cineva cu un fier de călcat şi mi l-a pus pe spate" | Raed Arafat, detalii despre intervenţia pompierilor la explozia de la Crevedia

"Primul lucru pe care-l fac este să ducă mâinile pe față să-și protejeze căile respiratorii. Căile respiratorii sunt importante. Deliberat și-au expus mâinile, nu că n-au avut mănuși, au avut. (...)

Și acum ce să faci? Să-l sancționezi? El își risca viața acolo și a zis că-și dă 15 secunde mănușa jos. Nu s-a inventat mănușa cu răcitor. Omul s-a culcat la pământ și și-a pus mâna pe față. A știut ce a făcut, dar și-a expus mâinile", a povestit ministrul Cătălin Predoiu, într-un interviu pentru DC News.

Mai mult, ministrul a declarat că a rămas profund impresionat şi chiar i-au dat şi lacrimile în momentul în care pompierul, deşi rănit, i-ar spus că abia așteaptă să se facă bine pentru a se întoarce înapoi la misiuni.

"Eu nu sunt ușor de impresionat, dar îmi dădeau lacrimile, când mi-a spus că ”vreau să scap de astea să mă întorc acum înapoi”. Nu înfloresc, nu exagerez, nu mint” a mai spus Cătălin Predoiu.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close