Antena 3 CNN Actualitate Proteste neîntrerupte în Piaţa Universităţii. Oamenii îndură frigul şi zăpada pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu

Proteste neîntrerupte în Piaţa Universităţii. Oamenii îndură frigul şi zăpada pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu

Proteste neîntrerupte în Piaţa Universităţii. Oamenii îndură frigul şi zăpada pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Ian 2012   •   14:32
Update 19:20 - Peste 200 de persoane au protestat şi în Focşani, în Piaţa Unirii. Manifestanţii s-au deplasat de aici la sediul PDL, unde au scandat lozinci anti-guvernamentale.

Peste 200 de timişoreni continuă să protesteze duminică în Piaţa Operei. Oamenii au scandat împotriva guvernului, preşedintelui dar şi împotriva Curţii Constituţionale, despre care au spus că tergiversează să dea un verdict în ceea ce priveşte constituţionalitatea comasării alegerilor.

Circa 100 de persoane au protestat şi în Târgu Jiu, în Piaţa Prefecturii. Majoritatea sindicalişti şi pensionari, oamenii au venit echipaţi cu fluiere, steaguri şi pancarte cu lozinci anti-guvernamentale.

Peste 100 de oameni au protestat în Piaţa Tricolorul din municipiul Bacău. Oamenii au cerut demisia preşedintelui şi a premierului dar şi organizarea de alegeri anticipate.

Update 18:00
- Peste 150 de profesori ai filialei Sector 4 a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ s-au alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii, dar nu în calitate de membri ai FSLI, ci ca simpli cetăţeni.


Surprinz
ător pentru mulţi, ieri, pentru a zecea zi consecutiv, românii au ieşit în stradă. A fost frig şi a nins puternic aproape toată ziua în Capitală şi în multe oraşe, dar asta nu i-a oprit pe oameni.

Ba mai mult, nici duminică oamenii nu au rămas în casă şi au ieşit în faţa Teatrului Naţional, pentru a continua protestele. Peste 200 de protestatari se află, la această oră, în Piaţa Universităţii şi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului.

În piaţă sunt mai mulţi profesori şi studenţi care spun că, în ciuda frigului, nu au de gând să plece acasă până când nu se rezolvă situaţia din România.
 


Peste 100 de reşiţeni s-au adunat duminică în centrul municipiului, în ciuda vremii nefavorabile. Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale preţ de două ore. La ora 17:00, protestul s-a încheiat şi oamenii s-au retras. Nu au existat incidente.


La Alba Iulia, peste 200 de persoane au protestat faţă de regimul lui Traian Băsescu. Cei mai mulţi dintre ei au recunoscut că s-au mobilizat datorită mesajelor de pe reţelele de socializare.

În centrul Craiovei, oamenii au ieşit din nou pentru a manifesta.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close