Antena 3 CNN Actualitate Raluca Prună, despre modificarea Codurilor penale: Nu mai sunt lucruri care să necesite o acţiune urgentă

Raluca Prună, despre modificarea Codurilor penale: Nu mai sunt lucruri care să necesite o acţiune urgentă

Raluca Prună, despre modificarea Codurilor penale: Nu mai sunt lucruri care să necesite o acţiune urgentă
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Ian 2017   •   09:54

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a ajuns joi la sediul MJ, pentru predarea mandatului noului ministru, Florin Iordache, transmite Agerpres.

La intrarea în sediul ministerului, aceasta a declarat, referitor la modificarea Codurilor penale, că nu mai sunt lucruri care să necesite o acţiune urgentă.

"Depinde, ce înseamnă ajustarea Codului penal şi a Codului de procedură penală? Cred că nu, cred că am avut destul de multe decizii ale CCR, am pus în acord această legislaţie, nu demult, la jumătatea anului trecut, cu deciziile Curţii şi eu cred că nu mai sunt lucruri care să necesite o acţiune urgentă. Dar acum, sigur, rămâne de văzut, eu ştiu, dacă CCR va constata că o altă prevedere este neconstituţională, evident că va trebui modificată prevederea respectivă", a spus Raluca Prună.

De asemenea, ea a precizat că a făcut multe lucruri în mandatul său, iar pentru altele nu a avut timp.

"Cred că am făcut un mandat destul de bun, într-un timp foarte scurt, am făcut multe lucruri, am lăsat şi multe lucruri nefăcute, nu am avut timp. De exemplu, am pregătit tot anul trecut un pachet de legi ale justiţiei care modifică legile din 2004, cele 3 legi, pachetul pe justiţie. Am făcut printr-o largă consultare, am discutat cu toate asociaţiile de magistraţi, erau proiecte de lege, nu am reuşit să le depunem în Parlament şi cred că e corect să le lăsăm acestui Guvern şi eu am nădejdea că ele vor fi adoptate", a mai spus Prună.

×
Subiecte în articol: Raluca Prună
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close