Antena 3 Actualitate Religie Creştinii sărbătoresc miercuri un mare sfânt! Mulţi români îi poartă numele

Creştinii sărbătoresc miercuri un mare sfânt! Mulţi români îi poartă numele

de S.T.    |    06 Mai 2019   •   21:53
Creştinii sărbătoresc miercuri un mare sfânt! Mulţi români îi poartă numele
Sursa foto: Foto: pixabay.com

SĂRBĂTOARE 8 MAI. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă la 26 septembrie. Atunci este arătată, pe larg, viaţa lui cea sfântă. În ziua de 8 mai se cinsteşte numai pomenirea semnului minunat, care avea loc, în fiecare an, în ziua de 8 mai, la Efes, unde era mormântul Sfântului Evanghelist Ioan. 

SĂRBĂTOARE 8 MAI. Tradiţia Bisericii arată că, în fiecare an, la 8 mai, izvora, cu darul lui Hristos, din mormântul Sfântului Ioan, o pulbere albă, ca un praf tămăduitor, pe care creştinii din acele locuri îl numeau mană, cu acest praf erau vindecaţi cei bolnavi.

SĂRBĂTOARE 8 MAI. Această minune s-a petrecut la mormântul Sfântului Evanghelist Ioan, în toţi anii, până la ocuparea Efesului de către turci.

SĂRBĂTOARE 8 MAI. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan era fiul lui Zevedeu şi al Salomeei, fiica Sfântului şi Dreptului Iosif, cel care sub acoperământul logodnei a luat-o în grija sa pe Născătoarea de Dumnezeu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close