Antena 3 CNN Actualitate Religie ”Document de legământ cu blestem”, semnat de ÎPS Irineu, viral pe internet: “Nimeni să nu mai coboare la această biserică”

”Document de legământ cu blestem”, semnat de ÎPS Irineu, viral pe internet: “Nimeni să nu mai coboare la această biserică”

ÎPS Irineu a semnat un ”document de legământ cu blestem”. În cadrul acestuia, preoții sunt blestemați dacă vor să sfințească la una dintre mânăstirile din județul Vâlcea.

”Document de legământ cu blestem”, semnat de ÎPS Irineu, viral pe internet: “Nimeni să nu mai coboare la această biserică”
Sursa foto: Facebook | Manastirea Frasinei
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2023   •   22:41

Documentul de legământ cu blestem, care ar fi fost semnat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, și de Onisifor Petrescu, starețul Mănăstirii Frăsinei, a ajuns viral pe rețelele de socializare și a provocat dezbateri intense între internauți.

Mitropolitul, starețul și membrii consiliului duhovnicesc al mănăstirii susțin că au analizat situația care s-a creat împotriva legământului cu blestem pus de Sfântul Ierarh Calinic, prin construirea bisericii pe locul unde a fost așezată piatra de legământ cu blestem.

”Observând cu durere că monahii și clericii au produs mari sminteli, semnalate în decursul timpului. Hotărâm în numele Sfintei Treimi ca de acum înainte și până la sfârșitul veacurilor nimeni dintre monahi și cei hirotoniți, să nu mai coboare la această biserică și să nu mai săvârșească vre-o slujbă bisericească”, este prezentat în document.

Potrivit istoriei locurilor, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a interzis în urmă cu mai bine de două secole intrarea femeilor în mânăstirea Frăsinei printr-o hotărâre gravată pe o piatră. Sfântul ar fi luat această hotărâre în anul 1867 din cauza faptului că, în timpul unei vizite inopinate la mânăstire, i-ar fi găsit pe călugări chefuind cu femeile din sat.

×
Subiecte în articol: Mănăstirea Frăsinei
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close