x close

Icoana cu trei mâini la care s-au rugat Mihai Eminescu, Toma Caragiu sau Nichita Stănescu. Puţini ştiu unde se află

de D.G.    |    18 Dec 2016   •   20:13
Icoana cu trei mâini la care s-au rugat Mihai Eminescu, Toma Caragiu sau Nichita Stănescu. Puţini ştiu unde se află 817

Biserica „Maica Precista" din Ploiești adăpostește o mică comoară, o icoană despre care se spune că este făcătoare de minuni. La icoană s-au rugat, de-a lungul timpului, personalități importante precum Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, actorul Toma Caragiu, istoricul Nicolae Iorga și poetul Nichita Stănescu.

Minunile înfăptuite de-a lungul anilor în micuța biserică din Ploiești au avut un ecou la fel de discret ca și faima icoanei în care Maica Domnului este reprezentată cu trei mâini. Cu toate acestea, orice credincios știe că, aici, rugăciunile lui sunt ascultate.

De dimineața până seara, biserica este plină și, din întrebările multora dintre cei care intră, îți dai seama că au bătut drum lung pentru a se ruga la Maica Domnului cu trei mâini. „Unde este ICOANA?", întreabă oamenii șoptit, la intrare, cu vorbă din Oltenia, Moldova sau Ardeal.

„Nu vrem să ne lăudăm cu așa ceva și nici nu afirmăm că icoana din biserică este făcătoare de minuni. A reieșit acest lucru din ceea ce ne spun enoriașii, ei sunt cei care vorbesc despre efectul benefic al rugăciunilor și despre minunile care s-au întâmplat în viața lor", a spus părintele paroh al bisericii.

Continuarea, pe historia.ro.

Citeşte mai multe despre:

Mihai Eminescu Toma Caragiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati