Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie, despre Bobotează: ”Este arătarea Domnului plină de daruri. Este o zi cosmică”

ÎPS Teodosie, despre Bobotează: ”Este arătarea Domnului plină de daruri. Este o zi cosmică”

Suntem în Ajun de Bobotează, așa că se fac ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare. ÎPS Teodosie spune despre această zi că este ”arătarea Domnului plină de daruri, este o zi cosmică”.

ÎPS Teodosie, despre Bobotează: ”Este arătarea Domnului plină de daruri. Este o zi cosmică”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    05 Ian 2023   •   09:51

”În acest ajun de Bobotează umplem sticlele cu agheasmă, iar mâine vom merge cu care, cu boi și cu măgari la Portul Tomis să sfințim din nou apa, pentru că numai în 2 zile se sfințește această apă, în ajunul Bobotezei și în ziua Botezului Domnului.

Ce este această bobotează? Este arătarea Domnului plină de daruri, pentru că cerul se deschide și Tatăl trimite pe Sfântul Duh în chip de porumbel asupra Fiului, care este botezat în râul Iordan de prorocul și înainte mergătorul Ioan. Și iată firea apelor se sfințește.

Noi de astăzi până în ziua de 14 luăm întâi cu toții pe nemâncate, după rugăciune, agheasmă mare și apoi, dacă vrem, și agheasmă mică și anafură. Ziua de astăzi este o zi atât de importantă. Este o zi cosmică, pentru că întreaga făptură participă la această sărbătoare Fiului.

Dumnezeu a intrat în apele Iordanului, având firea omenească și s-a botezat ca să sfințească apa și prin apă să se sfințească toată firea oamenilor și firea celor din prejurul oamenilor și tot ce se află pe pământ și în univers, pentru că pe toate le-a făcut Tatăl prin Fiul său și prin Fiul său le sfințește și cu Duhul Sfânt le de săvârșește.

Să ne bucurăm de această sărbătoare și azi și mâine, pentru că sunt 2 zile atât de pline de daruri și de sfințenie. Să ne umplem și noi de aceste daruri, să ne bucurăm de sfințenia acestor sfinte zile. De aici mă voi îndrepta către cele 2 penitenciare, Valul lui Traian și Poarta Albă, apoi voi merge și la Dunăre, la Hârșova, să sfințim și acolo apa pentru creștinii de acolo.

Și apoi mă voi întoarce și voi intra de la Primărie la Prefectură, la Consiliul Județean, chiar și la spital, pentru că toate trebuie să fie sfințite”, a spus ÎPS Teodosie.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Boboteaza
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close