Antena 3 CNN Actualitate Religie Maica Stareță de la Mănăstirea Voroneț, despre scandalurile din BOR: "Există și întoarcere pentru cei care greșesc"

Maica Stareță de la Mănăstirea Voroneț, despre scandalurile din BOR: "Există și întoarcere pentru cei care greșesc"

Mărturia exclusivă a Stareței Gabriela de la Mănăstirea Voroneț, în scandalurile care au afectat, în ultima vreme, imaginea Bisericii Ortodoxe Române.

de Mia Lungu    |    09 Oct 2022   •   18:14

"Slujitorii Bisericii suntem oameni neputincioși. Biserica nu poate fi alterată dar, din păcate, cei care suntem chemați să slujim Biserica, cu viața noastră, clipă de clipă, suntem oameni care putem să fim înșelați, la un moment dat. Înșelați de slaba noastră credință, de slaba noastră putere, virtute, și atunci își face loc diavolul.", spune Stareța de la Mănăstirea Voroneț.

"Toți suntem oameni, și cei care slujim Biserica și cei care sunteți laici. Eu știu dintotdeauna că există o harismă specială care se cheamă iertare. Se întâmplă și ispite, dar acestea nu devin o amprentă pe toți slujitorii Bisericii.

Acolo unde este neputință, vedem căderile, dar și când intervine pocaința, aceea nu mai este văzută. Pentru că de obicei pocaința se face într-o taină, în taina spovedaniei. Există și întoarcere, și pentru cei care greșesc, și este recomandată iertarea și pentru cei care sunt în postura de a nu fi greșit, dar niciodată nu poți să fii sigur că nu poți mâine să cazi tu.", a mai spus aceasta, într-un interviu exclusiv pentru emisiunea News Magazine, de la Antena 3 CNN.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close