Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre ÎPS Teodosie şi purtătorul de cuvânt al BOR

Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre ÎPS Teodosie şi purtătorul de cuvânt al BOR

Patriarhul Daniel a decis să se implice direct în disputa dintre Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre ÎPS Teodosie şi purtătorul de cuvânt al BOR
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   20:02

Patriarhul Daniel i-a cerut prelatului tomitan să pună capăt ”polemicii” cu Vasile Bănescu, consilier patriarhal, ”deoarece produce tulburare în Biserică”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a anunțat, în mesajul transmis ÎPS Teodosie, că o decizie legată de acest subiect va fi luată în viitoarea ședință a Sfântului Sinod, în luna iunie.

"Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare în Biserică (conflictul între un teolog mirean, consilier patriarhal, și un ierarh din Sinod).

Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod", potrivit mesajului transmis de Patriarh.

Citește și: Scandal la vârful Bisericii Ortodoxe Române. Purtătorul de cuvânt al Patriarhie a lansat un atac extrem de dur la adresa Arhiepiscopului Tomisului

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close