Antena 3 CNN Actualitate Religie Pregătiri intense pentru prima mare sărbătoare a acestui an | Creştinii ortodocşi se pregătesc să întâmpine Boboteaza

Pregătiri intense pentru prima mare sărbătoare a acestui an | Creştinii ortodocşi se pregătesc să întâmpine Boboteaza

Ortodocșii se pregătesc să întâmpine Boboteaza, iar Arhiepiscopia Tomisului pune deja etichete pe cele 150 de mii de peturi care vor fi umplute cu apa sfințită de Înaltpreasfințitul Teodosie.

Pregătiri intense pentru prima mare sărbătoare a acestui an | Creştinii ortodocşi se pregătesc să întâmpine Boboteaza
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Ştefan Petrică    |    Cătălina Buzoianu    |    03 Ian 2023   •   18:19

Vineri va avea loc slujba de bobotează care va începe cu o liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.

În jurul prânzului, un alai format din care trase de măgari și de boi va porni în procesiune până în portul turistic Tomis, acolo unde va avea loc slujba de sfințire a apei, iar ulterior, Arhiepiscopul Tomisului va arunca în apele mării 3 cruci de lemn, după care se vor aventura tinerii curajoși.

Cei care le vor recupera vor avea noroc tot anul.

În Palatul Arhiepiscopal, cât și în fața Catedralei, au loc pregătirile pentru ca această sărbătoare să decurgă fără cusur.

În Palat se etichetează cele 150 de peturi ce vor fi umplute cu apă sfințită, iar în fața Arhiepiscopiei au fost aduse 10 butoaie de mare capacitate, în care se va afla apa și pe care Înaltpreasfințitul Teodosie o va sfinți în ajunul bobotezei.

Este pentru prima oară când sunt aduse astfel de butoaie de mare capacitate.

Cât despre gerul bobotezei, nu vom avea parte nici anul acesta de el. Meteorologii anunță că de Bobotează vor fi 11 grade celsius.

×
Subiecte în articol: Biserica ortodoxa Boboteaza
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close