Antena 3 CNN Actualitate Religie Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. De ce nu e bine să muncești deloc pe 9 septembrie

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. De ce nu e bine să muncești deloc pe 9 septembrie

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. De ce nu e bine să muncești deloc pe 9 septembrie
Sursa foto: Foto: Crestin Ortodox
08 Sep 2019   •   22:15

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. In ziua de 9 septembrie sunt celebrati Sfintii si Dreptii parinti Ioachim si Ana, Sfantul Cuvios Dimitrie de la Vorona, Sfantul Mucenic Severian, Cuviosul Teofan Marturisitorul si Sfantul Petru Claver, preot. Potrivit traditiei populare, cine muncea in aceasta zi era sortit sa sufere de lovituri.

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. Sfantul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din tribul lui Iuda, si descendent al regelui David, caruia Dumnezeu ii relevase ca Mantuitorul lumii se va naste din samanta lui.

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. Impreuna cu sotia sa, Sfanta Ana, Sfantul Ioachim a trait in Nazaretul Galileei. Pe masura ce imbatranea, cuplul suferea din ce in ce mai mult din cauza faptului ca nu avea copii, in pofida fierbintilor rugaciuni catre Domnul. Dupa ce Ioachim a fost umilit in templu pentru ca era lipsit de urmasi, el s-a retras in salbaticie, pentru a se ruga, acolo primind de la arhanghelul Gavriil vestea ca Ana va naste o fata, numita Maria, ce urma a fi inchinata Domnului.

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. Acelasi inger a instiintat-o si pe Sfanta Ana despre copila daruita de Dumnezeu, Maria fiind sortita sa ajunga cea mai binecuvantata dintre femei, ca fecioara nascatoare de Dumnezeu. La varsta de trei ani, Sfanta Fecioara Maria a fost incredintata de catre parintii ei, Ioachim si Ana, templului din Ierusalim.

Sf. Ana, tradiții și obiceiuri. In unele tari crestine, Sfintii Ioachim si Ana sunt invocati de cuplurile care au probleme in a avea copii.
 

 

×
Subiecte în articol: Tradiţii şi obiceiuri
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close