Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce este bine să sfințești casa în luna martie. Ziua în care să faci sfeştanie pentru alungarea blestemelor

De ce este bine să sfințești casa în luna martie. Ziua în care să faci sfeştanie pentru alungarea blestemelor

În luna martie, creștinii sunt îndemnați de preoți să facă sfeştanie, slujba care protejează casa și familia. Potrivit tradiţiei populare, luna martie este luna în care blestemele au cel mai puternic efect, motiv pentru care trebuie să fie alungate.

De ce este bine să sfințești casa în luna martie. Ziua în care să faci sfeştanie pentru alungarea blestemelor
Sursa foto: Doxologia.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   09:00

Luna martie este cea care marchează sosirea primăverii, momentul unui nou început,  când întreaga natură se trezește la viață.

Potrivit preoților, așa cum avem noi, oamenii, nevoie de spovedanie, și locuința noastră are nevoie să fie curățată și binecuvântată.

Luna martie aduce prospețime și revigorarea vieții în natură, fiind un moment ideal și pentru alungarea energiilor negative din locuință.

Sfințirea casei simbolizează, de asemenea, un nou început, iar familia trăiește într-un mediu protejat de energiile negative.

Sfințirea unei case este săvârșită, de asemenea, și la renovarea sau la mutarea într-un alt spațiu.

Păcatele și fărădelegile omului murdăresc spațiul în care acesta trăiește, motiv pentru care cei care locuiesc în casa care urmează să fie sfințită este de preferat să se și spovedească.

De ce trebuie să facem sfeştanie în luna martie

Slujba de sfeştanie cuprinde rugăciunile de sfințire a apei, stropirea cu apă sfințită a celor prezenți și a tuturor camerelor, precum și rugăciuni pentru ocrotirea și binele casei.

Potrivit tradiţiei populare, luna martie este destul de periculoasă, întrucât este luna în care vrăjile și magia au cel mai puternic efect.

Între om și mediul înconjurator se păstrează mereu o legătură nemijlocită. Se spune că omul sfințește locul, dacă el face fapte bune și duce o viață curată.

Însă, adesea, oamenii murdăresc locul prin faptele lor rele, prin cuvinte și gânduri necuviincioase.

În ce zi să faci sfeştanie pentru alungarea blestemelor

Pentru alungarea energiilor negative, în luna martie, sfeştania trebuie să se facă într-o zi de miercuri sau vineri, însă niciodată la zi de sărbătoare.

Înainte de venirea preotului, casa trebuie să fie curată, iar cei care locuiesc în ea trebuie să se ferească de ceartă sau alte rele.

Totodată, pentru slujba de sfințire a casei, credinciosul trebuie să pună o măsuță orientată spre Răsărit, pe care va așeza:

  • un vas cu apă curată;
  • un pahar cu ulei curat;
  • un bețișor înfășurat la unul din capete cu vată;
  • lumânări;
  • tămâie;
  • busuioc;
  • un pomelnic cu cei ce locuiesc în casă și cu cei apropiați lor.

Familia sau cei prezenţi la slujba de sfeştanie vor sta în spatele preotului, ca la biserică, iar preotul în fața mesei, fiind toți cu fața spre Răsărit.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close