Antena 3 CNN Actualitate Religie VINEREA MARE. Ce nu trebuie să faci niciodată în această zi

VINEREA MARE. Ce nu trebuie să faci niciodată în această zi

VINEREA MARE. Ce nu trebuie să faci niciodată în această zi
Sursa foto: Foto: Pixabay
13 Apr 2017   •   19:12

Vinerea Paştilor sau Vinerea Mare, Vinerea Seacă, Vinerea Patimilor, este o zi de mare doliu a întregii creştinătăţi deoarece în această zi a fost răstignit şi a murit Iisus Hristos. Există anumite lucruri care trebuie făcute şi aduc noroc, iar altele ghinion. Sunt mai multe superstiţii din popor. 

Mai multe obiceiuri trebuie evitate în Vinerea Mare.

VINEREA MARE, Paşte 2017.  Oamenii trebuie să se evite muncile agricole agricole, în special mersul pe câmp, semănatul sau alte activităţi asemănătoare. Tot ceea ce se seamănă nu rodeşte.

VINEREA MARE, Paşte 2017.  În Vinerea Mare este interzis spălatul. De asemenea, în această zi nu se coase şi nu se face curăţenie.

VINEREA MARE, Paşte 2017.   În acestă zi nu se sacrifică păsări sau animale, aşa că dacă doriţi să sacrificaţi un animal sau păsări pentru a avea produse din carne de Paşte, este bine să faceţi acest lucru din timp.

VINEREA MARE, Paşte 2017.   În această zi nu se merge la frizer. Cei mai superstiţioşi evită să se tundă în Vinerea Mare, deoarece se spune că le va muri cineva din familie.

Este bine ca în Vinerea Mare să se ţină post negru. Este o zi de doliu. Este bine ca în casă să fie adusă  lumina Prohodului, a punerii Domnului Iisus în mormânt. Se înconjoară casa ținând în mână lumânarea aprinsă.

×
Subiecte în articol: vinerea mare obiceiuri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close