Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Afecțiunile dermatologice la copii și terapia adjuvantă cu imunoglobuline Y Imunoinstant

Afecțiunile dermatologice la copii și terapia adjuvantă cu imunoglobuline Y Imunoinstant

Imunoglobulinele Y specifice obținute din Oul Hiperimun produs de Compania Romvac acționează ca factori imunomodulatori ce ajută în afecțiunile dermatologice atât prin terapiile adjuvante locale, cât și prin cele generale cu administrare orală, scopul acestora fiind reducerea leziunilor cutanate, vindecarea clinică, reducerea deficienței imunologice și îmbunătățirea stării de bine a organismului.

Afecțiunile dermatologice la copii și terapia adjuvantă cu imunoglobuline Y Imunoinstant
Sursa foto: Romvac
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2022   •   09:00

Eficiența imunoglobulinelor Y și a celorlalte principii imunologic active din Oul Hiperimun a fost dovedită în cazul copiilor care s-au prezentat la Cabinetul de Medicină Complementară-alternativă Imunoinstant, cu diferite afecțiuni ale pielii, inclusiv dermatită atopică, psoriazis și epidermoliză buloasă.

Dermatita atopică la copii, vindecată clinic cu imunoglobulinele Y specifice

Dermatita atopică este cea mai frecventă afecțiune inflamatorie cutanată întâlnită la copii. Aceasta poate apărea la toate grupele de vârstă, însă îi afectează cu preponderență, pe copii. 60% dintre cazurile de boală debutează încă din primul an de viață, iar restul de până la 85 %, până în vârsta de 5 ani.

Boala este declanșată de trigger-i alimentari, aeroalergeni și substanțe iritante. Considerată ca primă manifestare a marșului alergic, dermatita nu este contagioasă, însă produce disconfort major mult mai greu de suportat de către copii, din cauza erupțiilor cutanate care creează o senzație intensă de mâncărime. La aceasta se adaugă gradul de acoperire a pielii cu leziuni și aspectul inestetic care duce la marginalizarea socială.

Din nefericire, neajunsurile bolii sunt și complicațiile care se instalează odată cu gratajul, adică scărpinatul zonelor lezionate, fapt ce favorizează o sensibilitate cutanată crescută la diverși agenți infecțioși de natură bacteriană, virală și fungică. Aceștia se cantonează la nivelul leziunilor amplificând simptomatologia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tratamentele medicamentoase actuale au la bază inhibitorii de calcineurină, corticoterapia sistemică și dermatocorticoizii cu efect imunosupresor ce fac organismul vulnerabil în fața altor boli și afecțiuni. Efecte secundare are și tratamentul cu antihistaminice care provoacă stare de somnolență și care poate duce la stază urinară dacă este administrat pe termen lung.

Protocoalele terapeutice cu IgY Imunoinstant elaborate de Compania Romvac sunt o tehnologie nouă care, pe lângă lipsa efectelor secundare, prezintă mai multe avantaje capitale. Astfel, imunoglobulinele Y specifice administrate sistemic funcționează ca agenți imunomodulatori. Aceștia ajută la susținerea organismului copilului, imunosupresat din cauza simptomatologiei bolii, a medicației alopate și a stresului. Necesitatea administrării unui suport imunologic este imperioasă și din cauza faptului că sistemul imunitar al copilului este încă, în formare. În plus, imunoglobulinele Y administrate la nivelul pielii lezionate, prin creme, geluri și spray-uri, duc la anihilarea agenților infecțioși cantonați deja, împiedicând, în același timp, suprainfectarea cu diferite microorganisme.

Proprietățile terapeutice ale Oului Hiperimun din care sunt extrase aceste imunoglobuline sunt date și de celelalte principii imunologic active. Acestea toate ajută sistemul imunitar al copilului care poate să lupte mai ușor cu boala și să nu fie expus la diverși patogeni.

Dermatita atopică la 4 ani, cu debut la vârsta de 5 luni

Printre pacienții care au trecut pragul Cabinetului de Medicină Complementară-alternativă Imunoinstant, se află și Mara N., care s-a prezentat la vârsta de 4 ani și 4 luni, cu o dermatită atopică diagnosticată în a cincea lună de viață. Exprimările cutanate erau generalizate: pe față, gât, torace superior și inferior, spate, membrele superioare și inferioare.

Timp de 4 ani, pacienta a urmat mai multe tratamente pe bază de preparate cortizonice. Acestea au avut rezultate favorabile, însă pentru perioade scurte de timp, afecţiunea recidivând de fiecare dată.

La vârsta de 4 ani şi 4 luni, Mara a fost consultată în cadrul cabinetului Imunoinstant, prescriindu-i-se un protocol terapeutic cu Ouă Hiperimune pentru a i se asigura imunitatea pasivă, cât și Imunoinstant Multiplu Spray și unguentul Ovotrat PV, pentru aplicaţii locale pe leziuni. Terapia a fost continuată până la vindecarea clinică a leziunilor, perioada completă de administrare a produselor fiind de 4 luni.

Psoriazisul la copii – o boală cu vindecare clinică

Oamenii de știință de la Romvac au demonstrat în premieră mondială, că psoriazisul la copii este o boală cu vindecare clinică, în ciuda faptului că medicina alopată declară această afecțiune ca incurabilă. Faptul a fost înregistrat pe un copil-pacient în vârstă de numai 6 ani, care se lupta cu boala de 1 an de zile. Romvac a utilizat imunoglobulinele Y din Oul Hiperimun ca agenți imunomodulatori în tratamentul deficienței imunologice, pentru reducerea leziunilor dermatologice și îmbunătățirea stării generale de sănătate a copilului.

Psoriazisul debutează de la vârste fragede

Psoriazisul este o boală autoimună, inflamatorie cu exprimare la nivel cutanat sau articular. Are evoluţie cronică și se caracterizează prin perioade de remisie şi de acutizare. Cu toate că psoriazisul apare în general, în adolescenţă şi la vârsta adultă, 10 - 15% din cazuri debutează la vârste fragede și chiar la copiii de câteva luni.

Etiologia psoriazisului este complexă, cu multe necunoscute. Unul dintre factorii declanșatori ai afecțiunii este predispoziția genetică, fapt care ar putea explica apariția bolii încă din copilărie. Ultimele cercetări în domeniu pun accent deosebit pe importanţa factorilor infecţioşi ca trigger-i ai bolii.

Imunoglobulinele Y specifice – terapie adjuvantă în psoriazis

Categoria copiilor cu psoriazis duce medicina alopată în incapacitatea de a oferi opțiuni terapeutice din cauza efectelor secundare pe care le au asupra organismului. Cu toate acestea, omenii de știință de la Romvac au reușit vindecarea clinică a pacienților cu psoriazis, inclusiv a copiilor, cu ajutorul protocoalelor de terapie Imunoinstant.

Disconfortul fizic și psihic la care este supus pacientul cu psoriazis din cauza leziunilor, a durerilor, a pruritului și marginalizării sociale este amplificat de medicația alopată actuală atât din cauza efectelor secundare, cât și a modului de administrare a medicamentelor. Toate acestea amplifică starea de imunosupresie a pacientului.

În comparație, imunoterapia cu IgY are 2 avantaje majore. În primul rând, organismului slăbit din cauza luptei cu boala îi este asigurată imunitatea pasivă prin introducerea anticorpilor IgY gata-pregătiți de către găină. Prin acest aport imunitar, organismul poate face față mult mai ușor bolii și starea sa generală se îmbunătățește. În plus, imunoglobulinele Y specifice vor acționa împotriva patogenilor cu care se confruntă organismul și îl vor proteja, asigurându-i în același timp, protecție în fața altor microorganisme cu care poate veni în contact.

Spre deosebire de tratamentele medicale clasice, terapia cu IgY Imunoinstant nu prezintă efecte secundare și este facil de aplicat, deoarece presupune administrarea produselor pe cale orală și prin aplicații locale de creme, geluri, spray-uri și suspensii.

Premieră mondială: vindecarea clinică a primului copil

Primul pacient-copil vindecat clinic de psoriazis a fost o fetiță de 6 ani care suferea de această boală de un an de zile. În ciuda tuturor eforturilor și a formulelor de tratament, psoriazisul s-a extins ajungând la forma generalizată cu afectarea inclusiv, a scalpului. Pe baza diagnosticului de certitudine, am decis aplicarea protocolului terapeutic Imunoinstant ce a implicat administrarea produselor pe cale orală, precum și a cremelor și suspensiilor pe bază de imunoglobulină Y prin aplicații locale, la nivelul leziunilor. După primele 30 de zile de la inițierea tratamentului s-a observat o evoluție net favorabilă, cu tendinţă de decolorare a plăcilor cutanate şi de ameliorare a simptomatologiei. La numai 130 de zile de la inițierea acestui protocol, pacienta era vindecată de toate leziunile. Acest caz a fost o premieră mondială.

Epidermoliza buloasă - un chin mai ușor de suportat de copii datorită terapiei cu imunoglobulinele Y specifice

Specialiștii de la Romvac au descoperit noi valențe ale imunoglobulinelor Y specifice care ajută semnificativ, la ușurarea și controlul simptomelor în epidermoliza buloasă, o maladie genetică rară, deosebit de gravă și incurabilă până în prezent.

O boală nemiloasă încă din primele luni de viață

Epidermoliza buloasă este cauzată de o mutație genetică și debutează la scurt timp după naștere, afectând la început, pielea de pe întreaga suprafață a corpului și mucoasele. Semnele și simptomele bolii variază în funcție de organism, de la forme ușoare cu apariția de leziuni mai ales pe mâini, picioare, genunchi și coate, până la cele cu erupții veziculare exprimate pe suprafețe foarte mari, inclusiv pe mucoase. În formele severe, boala are consecințe devastatoare asupra organismului deoarece afectează articulațiile, dantura, ochii, unghiile, ducând chiar la malformații ale membrelor.

Imunoglobulinele Y și reducerea simptomatologiei

Leziunile permanente de la nivelul pielii și al mucoaselor pot duce la apariția unor complicații foarte grave prin suprainfectarea cu diferiți agenți patogeni.

Chiar dacă boala este declarată ca fiind incurabilă, scopul terapiei adjuvante cu imunoglobuline Y Imunoinstant este de a diminua disconfortul, de a elimina infecțiile bacteriene de la nivelul leziunilor și de a preveni apariția complicațiilor cauzate de acestea, folosind produse biologice obținute din Oul Hiperimun. Acestea se administrează pentru inducerea imunității pasive și pentru eliminarea unor patogeni bacterieni, virali și fungici cantonați la nivelul leziunilor.

În urma administrării imunoglobulinelor Y și a celorlalți compuși biologici activi din Oul Hiperimun, s-a observat o rezistență mai mare a pielii la factorii cauzatori de leziuni, o îmbunătățire a calității vieții și reducerea riscului de a dezvolta complicații, precum diferite infecții și malnutriția.

Epidermoliză buloasă distrofică suprainfectată cu Staphylococcus aureus MRSA

Unul dintre pacienții cabinetului Imunoinstant, este o fetiță în vârstă de 8 ani, diagnosticată la naștere cu epidermoliză buloasă distrofică, hipotrofie ponderală și anemie carențială.

În urma anamnezei, s-au identificat leziuni buloase și cruste hemoragice la nivelul cavității bucale, la nivelul mâinilor, coatelor, în treimea medie a sternului, genunchilor și la nivel lombar. Din cauza leziunilor de la nivel bucal, hrănirea corectă nu a fost posibilă și pacienta prezenta o ușoară malnutriție.

Pacienta a fost tratată în diferite spitale, cu diverse preparate topice, pe bază de corticoizi și antihistaminice, aplicări de pansamente la nivelul leziunilor buloase, fără îmbunătățirea stării de sănătate. Analizele bacteriologice ale leziunilor au arătat o suprainfectare cu Staphylococcus aureus MRSA.

Pe baza tabloului clinic, s-a inițiat terapie adjuvantă ca suport imunitar, cu produse din gama Imunoinstant administrate pe cale generală (Imunoinstant G pulbere, Imunoinstant anti-Staphylococcus aureus soluție buvabilă) și locală (Ovotrat PV unguent, Immuno White Cream cremă, Poliimunoinstant spray și Imunoinstant Multiplu Spray). După 7 zile de aplicare a produselor pe bază de imunoglobuline Y, leziunile de la nivelul cavității bucale au dispărut în mare parte. La 14 zile de tratament, pacienta mânca fără probleme, pielea era mai rezistentă, bulele apăreau mai rar, iar procesul de vindecare a veziculelor a devenit mult mai rapid. După 10 luni de terapie, pacienta a luat în greutate aproximativ 2 kg, durerile articulare au dispărut, iar starea sa generală s-a îmbunătățit. Suprainfecțiile bacteriene de la nivelul întregului corp au dispărut în totalitate.

Terapia Imunoinstant – unică în România

În anul 2014, după mai mulți ani de cercetare, Compania Romvac a realizat gama de produse de uz uman, cu imunoglobuline Y specifice din Oul Hiperimun, lansând o serie de terapii inovatoare și unice în România, pentru a suplini nevoile de apărare ale organismului prin imunizarea pasivă.

Imunoglobulinele Y sunt anticorpi produși de găina Gallus domesticus vaccinată pentru a produce IgY care să acționeze țintit asupra anumitor patogeni care provoacă infecții bacteriene, virale și fungice.

Oul Hiperimun Romvac este o sursă valoroasă de anticorpi IgY ce ajută mecanismul de susținere a imunității pasive, fiind utilizat preventiv și curativ ca adjuvant față de anumiți agenți patogeni, datorită proprietăților antimicrobiane, antiinflamatoare și imunomodulatoare.

Pentru procedeul de protocol imunologic cu produse biologice Imunoinstant, utilizat în epidermoliza buloasă, Compania Romvac a fost distinsă cu medalia de Aur la Salonul Internațional al Cercetării științifice, Inovării și Inventicii, ProInvent, desfășurat la Cluj – Napoca, în martie 2018.

www.imunoinstant.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close