Antena 3 CNN Actualitate Sănătate TOLO.ro: Liderul pieței de medicamente din România plătește de 6 ani un șef de spital public, membru în Consiliul de Administrație

TOLO.ro: Liderul pieței de medicamente din România plătește de 6 ani un șef de spital public, membru în Consiliul de Administrație

TOLO.ro: Liderul pieței de medicamente din România plătește de 6 ani un șef de spital public, membru în Consiliul de Administrație
07 Noi 2016   •   08:50

Sanofi-Zentiva plătește  1.973 de medici români pe an.

1.972 sînt făcuți publici de companie, unul nu.

Sanofi reprezintă partea de medicamente inovative, iar Zentiva cea de medicamente generice ale aceluiași trust, două jumătăți de pastilă everfescentă care sfîrîie în milioane de case din întreaga lume.

Cînd citiți Sanofi, citiți numele unei megacorporații globale. Iar, în România, cînd citiți Sanofi-Zentiva, citiți numele liderului. În Europa, e tot numărul 1.

264 de milioane de euro achită românii, în principal prin spitalele publice, pentru medicamentele Sanofi-Zentiva, potrivit rapoartelor oficiale ale companiei.

Doctorii care, în diverse forme, primesc oficial bani de la Sanofi-Zentiva reprezintă aproximativ 5% din totalul medicilor care au liberă practică în România.

Pe această listă, care e doar cea din 2015, printre miile de nume nu apare doctorul Gabriel Prada.

Nu apare, deși directorul medical de la Institutul de Gerontologie ”Ana Aslan” încasează cifra cea mai mare: 54.000 de lei brut pe an, ca membru în Consiliul de Administrație al Zentiva. 

Citește mai multe pe tolo.ro

Citește AICI reacția companiei Zentiva

×
Subiecte în articol: tolo.ro medicamente
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close