Antena 3 CNN Actualitate Scandal la spitalul Colentina: Pacienţi non-COVID abandonaţi

Scandal la spitalul Colentina: Pacienţi non-COVID abandonaţi

Mai mulţi medici de la spitalul Colentina sunt nemulţumiţi că unitatea sanitară urmează să devină spital exclusiv Covid. În semn de protest faţă de decizia ministerului Sănătăţii, directorul medical şi-a dat demisia. Victor Cauni, şeful secției de Urologie a vorbit în această seară, la Sinteza Zilei, despre situaţia în care este acum unitatea medicală şi ce măsuri ar fi indicate pentru a pune pe primul loc pacienţii.

Scandal la spitalul Colentina: Pacienţi non-COVID abandonaţi
de Claudia Popovici    |    19 Oct 2020   •   23:26

Victor Cauni, şeful secției de Urologie de la spitalul Colentina a precizat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei că scopul principal al unui medic este pacientul, fie că este sau nu pozitiv Covid.

„Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid.”, a declarat pentru Antena3 Victor Cauni

Întrebat de Mihai Gâdea cum vede situaţia spitalului în acest moment, Victor Cauni a răspuns:

„Spitalul are 28 de secţii şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid, dar nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid. Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi fără posibilitatea de a se extinde.”

Varianta mixtă ar fi mai utilă pentru sistemul de sănătate

"Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid.

În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni. De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv.”, a spus în exclusivitate pentru Antena3 Victor Cauni, şeful secției de Urologie de la spitalul Colentina.

 

×
Subiecte în articol: Colentina Victor Cauni
Parteneri
Operaţiuni dramatice de salvare în Turcia. Bilanţul victimelor
x close