Antena 3 CNN Actualitate Abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se vor regăsi pe lista infracţiunilor care pot fi graţiate

Abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se vor regăsi pe lista infracţiunilor care pot fi graţiate

Abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se vor regăsi pe lista infracţiunilor care pot fi graţiate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Mai 2017   •   12:02

Abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se vor regăsi pe lista infracţiunilor care pot fi graţiate.

Decizia a fost luată joi de Comisia Juridică a Senatului, după şedinţa cu scântei de miercuri, în cadrul căreia senatorii au decis graţierea a şase infracţiuni extrem de controversate, printre care luarea de mită şi traficul de influenţă.

Senatorii juriști au votat miercuri cu cinci voturi „pentru” şi trei „împotrivă” un amendament la proiectul legii pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă. De asemenea, sunt graţiate fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, sau fapte săvârşite de funcţionari străini sau în legătură cu aceştia. 

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) şi de Liviu Brăiloiu (PSD).

Infracţiuni contra vieţii, contra justiţiei şi traficul de persoane, infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii ori pentru lipsirea de libertate în mod ilegal se numără printre faptele exceptate miercuri de senatorii jurişti de la graţiere. 

În urmă cu o săptămână, a fost decis, prin adoptarea unui amendament la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, că pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, să se graţieze în întregime. 

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close