Antena 3 CNN Actualitate Schimbări majore în sistemul medical. Lista medicamentelor compensate va fi refăcută complet în următoarea perioadă

Schimbări majore în sistemul medical. Lista medicamentelor compensate va fi refăcută complet în următoarea perioadă

Schimbări majore în sistemul medical. Lista medicamentelor compensate va fi refăcută complet în următoarea perioadă
de S.T.    |    10 Apr 2014   •   10:53
UPDATE: Lista medicamentelor compensate va fi refăcută complet în următoarea perioadă. Asta după ce ani de zile lista nu a fost modificată, deşi reprezenta una dintre urgenţele sistemului medical românesc. Primele medicamente vizate vor fi cele folosite de pacienţii care suferă de boli rare şi au nevoie de tratamentul care îi ţine practic în viaţă. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Health Forum organizat de Intact Media Group.

UPDATE
: Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) cere Guvernului reevaluarea listei extinse de compensate şi gratuite, pe baza criteriilor de evaluare a tehnologiilor medicale (HTA) acceptate la nivel european, pentru a exista siguranţa că noile molecule corespund criteriilor de eficienţă medicală şi economică.

Ministrul Sănătăţii anunţă schimbări importante în sistem, la Health Forum organizat de Intact Media Group.

Cele mai aşteptate anunţuri sunt legate de lista medicamentelor compensate, listă care de ani de zile n-a mai fost modificată.

"Suntem determinaţi să punem ordine în lucruri şi să redăm pacienţilor ceea ce li se cuvine, adică dreptul la sănătate", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Introducerea noii liste de medicamente compensate a fost amânată în mai multe rânduri, ultimul termen nerespectat fiind 1 aprilie 2014.

După anul 2008, în România, pacienţii nu au mai avut acces, în regim compensat, la tratamente noi.







×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close