Antena 3 CNN Actualitate Secrete de stat, descoperite la un apropiat al lui Sebastian Ghiță

Secrete de stat, descoperite la un apropiat al lui Sebastian Ghiță

Secrete de stat, descoperite la un apropiat al lui Sebastian Ghiță
22 Dec 2016   •   12:18

Încă o bombă explodează în Prahova, după fuga lui Sebastian Ghiţă. Secrete de stat furate din instituţii au fost găsite la doi ofiţeri de rang înalt de la anticorupţie şi combaterea crimei organizate.

Unul dintre cei vizaţi este fostul șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova, Constantin Ispas, cercetat într-un alt dosar alături de Sebastian Ghiţă.

Reporterul Antena 3 Georgiana Murgilă a explicat despre ce documente este vorba:

"Constantin Ispas, în calitate de șef al serviciului județean anticorupție Prahova din cadrul DGA era vizat pentru mai multe fapte de corupție. Procurorii au făcut mai multe percheziții la domiciliul său și acolo au găsit 13 documente ce conțineau informații secret de stat. Vorbim despre înscrisuri care puteau afecta activitatea unor persoane juridice. Ispas le deținea fără drept."

"Cu aceeași ocazie, au fost descoperite 29 de înscrisuri care conțineau informații secret de stat , care au fost sustrase în mod repetat de către Ispas în perioada decembrie 2004 – septembrie 2012, în calitate de ofițer de poliție. Acesta avea acces la diverse documente, prin natura meseriei și acestea erau sustrase și luate acasă, pentru a servi intereselor apropiaților săi", a explicat reporterul Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita ofiteri prahova
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close