Antena 3 CNN Actualitate Seismologii au montat echipamente pentru monitorizarea situației din Slănic

Seismologii au montat echipamente pentru monitorizarea situației din Slănic

Seismologii de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului au instalat trei staţii speciale care să înregistreze mişcările solului pe strada surpată din Slănic Prahova. În acelaşi timp, experţi de la Institutul Geologic al României au ridicat o dronă dotată cu senzori optici.

de Cristi Georgescu    |    28 Apr 2024   •   10:10

Craterul format in centrul orasului Slănic este în continuare monitorizat de catre autorități. Potrivit ultimelor date, are o suprafață de 60 de metri, dar și o adâncime de aproximativ 2,20 metri.

Reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului, dar și cei de la Institutului de Geologie al României au făcut măsurători și verificări în zona respectivă. Au folosit chiar și o dronă dotată cu senzori optici pentru a lua imagini și pentru a cartografia această zonă.

Mai mult decât atât, verificările în zonă vor continua. Sunt reprezentanți și de la alte instituții care vin să se asigure că pământul nu se mai mișcă la fel cum ne spunea, chiar în cursul zilei de ieri prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, care a asigurat că groapa din Slănic nu s-a mai adâncit. 

Specialiștii spun că la mijlocul săptămânii viitoare vor fi gata și primele concluzii ale verificărilor făcute în teren. 

În continuare, accesul pietonal, cât și cel auto a fost restricționat, iar pentru a se asigura că nimeni nu trece de acest perimetru de siguranță, rămân în continuare echipaje ale jandarmeriei și ale poliției în zona respectivă.

×
Subiecte în articol: INFP strada surpata Slanic Prahova
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close