Antena 3 CNN Actualitate SIE: Gruparea Anonymous poate aduce pericole foarte mari pentru securitate. Teroriştii află de pe internet cum să facă o bombă atomică

SIE: Gruparea Anonymous poate aduce pericole foarte mari pentru securitate. Teroriştii află de pe internet cum să facă o bombă atomică

SIE: Gruparea Anonymous poate aduce pericole foarte mari pentru securitate. Teroriştii află de pe internet cum să facă o bombă atomică
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    26 Noi 2012   •   17:59

Gruparea Anonymous poate aduce pericole foarte mari la adresa securităţii, a atras atenţia, luni, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, care a adăugat că liberalizarea accesului anonim la informaţie este "o problemă foarte gravă".

"O (...) problemă foarte gravă aş numi-o liberalizarea accesului anonim la informaţie. Am definit această ameninţare în acest fel pentru că există un site foarte faimos care se numeşte Anonymous şi care este, într-adevăr, unul din site-urile care pot aduce pericole foarte mari la adresa securităţii", a declarat Meleşcanu, potrivit Agerpres.

Totodată, şeful SIE a avertizat că teroriştii pot accesa informaţii în mod anonim pe internet, pentru realizarea unei bombe atomice.

"Pe lângă cei care se ocupă în mod profesionist de obţinerea de informaţii, sistemul care există la ora actuală permite oricărui cetăţean să aibă acces la informaţii în mod anonim, deci oricine dintre noi poate să acceseze orice site din lume, dacă nu este restricţionat, şi oricine, de la un terorist amator la unul încercat, are acces la o informaţie care îi permite să construiască orice - de la o bombă atomică - vă recomand site-urile de tip şi veţi vedea că acolo aveţi absolut toate datele necesare pentru a construi ce doriţi dumneavoastră: o bombă, un explozibil, o bombă nucleară, o armă bacteriologică", susţine Meleşcanu.

Directorul SIE a arătat că "acest acces la informaţie, pe care nimeni nu-l poate practic controla, reprezintă şi pentru serviciile de intelligence una dintre cele mai mari provocări din activitatea lor".





×
Subiecte în articol: SIE Anonymous Teodor Meleşcanu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close