Antena 3 CNN Actualitate Social Adevărata dramă a românilor care trăiesc în Anglia. De ce au plecat și cum e viața departe de România - VIDEO

Adevărata dramă a românilor care trăiesc în Anglia. De ce au plecat și cum e viața departe de România - VIDEO

Adevărata dramă a românilor care trăiesc în Anglia. De ce au plecat și cum e viața departe de România - VIDEO
de S.T.    |    09 Mai 2019   •   18:19

Andreea Păunescu, studentă în ultimul an la o facultate din Birmingham, Anglia, a realizat un documentar care arată cum e viața românilor departe de România.

„Pentru proiectul final, am realizat un documentar despre românii din Anglia. De ce au plecat, cum i-a afectat schimbarea și dacă s-ar mai întoarce”, spune Andreea.

Povestea lui Alexandru Păunescu

„Am sosit în Anglia în decembrie 2015 am venit într-o perioadă puțin nefastă. Nu erau locuri de muncă, se găsea mai greu slujba aici”, spune Alexandru în debutul documentarului.

Tânărul Alexandru Păunescu spune ca terminat două facultăți în România, dar din păcate nu a avut șansa de a lucra în domeniu.

„După ce am terminat Facultatea de Inginerie Petrol și Gaze am fost la șase interviuri diferite. Din păcate, în toate aceste interviuri mi-au cerut bani fapt care m-a obligat să mă angajez ca ospătar în anumite baruri din orașul natal”

Povestea lui Vicențiu Micu

„Am venit prima oară aici în urmă cu patru ani și jumătate”, spune Vicențiu Micu.

„La început am lucrat doar noaptea și ziua nu puteam să dorm. A fost un puternic impact, eu venind din alt mediu. În primul an îmi amintesc că eram în depresie, nu aveam prieteni, nu știam cum să vorbesc. Totul era nou pentru mine așa că tot ce făceam era să merg la muncă, uneori mergeam și la sală și apoi mă închideam în dormitor”.

Claudiu Silviu Grigoraș declară că a plecat din România la doar trei săptămâni după terminarea liceului și a început să lucreze într-un restaurant.

Pentru Diana Păunescu plecarea din România a avut un impact puternic asupra ei. „Totul a fost spre bine pentru că am venit să fiu alături de omul pe care îl iubeam și care mi-a devenit soț între timp”, spune ea.

Povestea lui Ștefan Munteanu

„Aveam prieteni care au plecat la facultate în afară și care au venit cu povești”, spune Ștefan Munteanu. „Am cântărit un pic și am zis să vin la facultatea aici”.

Ștefan Mitocaru este de peste trei ani în Marea Britanie.

Acesta declară că a fost o decizie pe care a luat-o peste noapte.

„Am făcut o postliceală de asistenți medicali în România și Facultatea de Kinetoterapie. Am profesat în România ca asistent medical doar că salariile nu erau cele mai bune”.

Cum e viața departe de România?

Andreea Păunescu arată adevărata dramă a românilor în documentarul de mai jos!

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close