Antena 3 Actualitate Social Agricool: Seceta afectează cultura de floarea-soarelui

Agricool: Seceta afectează cultura de floarea-soarelui

21 Mar 2020   •   09:07
Agricool: Seceta afectează cultura de floarea-soarelui
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Floarea-soarelui este una dintre culturile importante pe care se bazează România. Țara noastră este una dintre țările care a înregistrat producții care i-au asigurat un loc fruntaș în Europa.

Renunțarea la folosirea nenonicotinoidelor dar și seceta ar putea să le creeze fermierilor mari probleme. În contextul climatic actual, unii fermierii au ales să însămânțeze cu o lună mai devreme și caută soluții pentru tratamentele fitosanitare. Pe fondul lipsei ploilor s-ar putea anul acesta cantitatea de semințe de floare să scadă cu 15%.

România a cultivat anul trecut peste 1.300.000 ha de floarea-soarelui cu o producție totală de 3 milioane de tone de semințe. Fermierii își fac calculele anul acesta cu gândul la seceta care persistă.

Producțiile bune se obțin în urma tratamentelor fitosanitare efectuate la timp și a hibrizilor performanți.

Un alt aspect de care fermierii trebuie să țină cont este rotația culturii de floarea-soarelui. Aceasta este o plantă care nu suportă monocultura, din cauza atacului agenților patogeni, dăunătorilor sau a atacului de lupoaie. 

Anul trecut seceta a lovit în plin cultura de floarea-soarelui. Fermierii care au făcut față au fost cei care au înțeles că sunt importante întreținerea solului și tratamentele fitosanitare aplicate.

De asemenea, fermierii trebuie să știe că tratamentul împotriva bolilor se face și la sămânță în special împotriva manei care afectează plantele în fazele tinere.

×
Subiecte în articol: Agricool floarea-soarelui

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close