Antena 3 Actualitate Social Carmen Dan: Poliţistul înjunghiat la Suceava va fi avansat post-mortem

Carmen Dan: Poliţistul înjunghiat la Suceava va fi avansat post-mortem

21 Iul 2017   •   16:48
Carmen Dan: Poliţistul înjunghiat la Suceava va fi avansat post-mortem
Sursa foto: Foto: Gov.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis acordarea distincţiei ''Ordinul Naţional pentru Merit'' poliţistului Sorin Vezeteu, înjunghiat joi seară la Suceava

Ministrul de Interne a declarat că poliţistul va fi avansat în grad post-mortem. 

De asemenea, a precizat Carmen Dan, familia acestuia va primi asigurarea de viaţă, în cuantum de 20.000 de euro, iar soţia lui Sorin Vezeteu va putea fi angajată în MAI, în cazul în care va solicita acest lucru. Totodată, copiii poliţistului decedat vor primi pensie de urmaş. 

Ministrul de Interne a mai spus că are în vedere schimbarea legislaţiei care prevede folosirea de către oamenii legii a armamentului din dotare şi, în context, a pledat pentru implicarea societăţii civile în această dezbatere. 

Pe de altă parte, ea a menţionat că ordonanţa Executivului care prevede îngheţarea posturilor vacante din sistemul bugetar nu va afecta instituţia pe care o conduce, arătând că până în toamnă va fi încadrată promoţia de absolvenţi ai Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' şi că îşi doreşte încadrarea din sursă externă, precum şi reîncadrarea unor foşti poliţişti sau cadre militare care au intrat în rezervă sau au fost disponibilizate.

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close