Antena 3 CNN Actualitate Social Cazul Pomohaci va fi judecat de Consistoriul Arhiepiscopiei de Alba Iulia

Cazul Pomohaci va fi judecat de Consistoriul Arhiepiscopiei de Alba Iulia

Cazul Pomohaci va fi judecat de Consistoriul Arhiepiscopiei de Alba Iulia
27 Iul 2017   •   08:42

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia se va întruni, joi, să judece cazul preotului Cristian Pomohaci, potrivit news.ro.

Convocarea consistoriului a fost solicitată, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei după ce au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să îl disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele a fost prezent ieri (marţi - n.r.) la orele după-amiezii la Centrul Eparhial, însă nu s-au prezentat probe care să îl dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus”, a spus Botoi.

Potrivit acestuia, conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a analizat, miercuri, cererea depusă de Cristian Pomohaci pentru retragerea temporar din preoţie şi a decis să ceară convocarea Consistoriului Eparhial, organ care va judeca acest caz.

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

 

×
Subiecte în articol: Pomohaci
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close