Antena 3 CNN Actualitate Social Ce metode folosesc revoluționarii de azi față de cei din decembrie 1989

Ce metode folosesc revoluționarii de azi față de cei din decembrie 1989

Împlinirea a 30 de ani de la Revoluție a atras atenția publicațiilor occidentale care au făcut o paralelă între actualele revolte din lume și momentul din 1989, odată cu dispariția regimului comunist.

Ce metode folosesc revoluționarii de azi față de cei din decembrie 1989
Sursa foto: Sursă foto: Scânteia
27 Dec 2019   •   16:01

Revoluția sângeroasă care a avut loc în România în decembrie 1989 a dus la prăbușirea unuia dintre cele mai represive regimuri comuniste și la înlăturarea de la putere a dictatorului amenințător Nicolae Ceaușescu, notează BBC.

Securitatea era una dintre cele mai temute servicii secrete din blocul comunist și  în anii ’80 se crede că „unul din patru oameni ar fi informatori”. „Securitatea era responsabilă de torturarea și moartea a sute de dizidenți”, conform postului britanic. 30 de ani au trecut de la căderea comunismului, iar România este acum stat democratic membru al Uniunii Europene, cu o economie în creștere. Însă pentru unii români, „rănile provocate de Revoluția sângeroasă din 1989” sunt încă vizibile, amintește BBC, citat de RFI România.

Financial Times aduce în vedere execuția soților Ceaușescu de la Tîrgoviște. "A fost o farsă a unui proces, care a durat o oră, într-un tribunal obscur, dar verdictul era deja hotărât. În urmă cu treizeci de ani, în ziua de Crăciun a anului 1989, Nicolae și Elena Ceaușescu, cuplul de guvernare al României, erau aliniați de un zid la o cazarmă militară. (....)  Revoluționarii de astăzi folosesc însă alte metode: rețelele social media pentru a-și organiza protestele și canalele digitale criptate pentru a evita arestarea și pentru a comunica în secret”.

×
Subiecte în articol: revolutie 1989
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close